Цветанов и депутати от ГЕРБ обсъдиха мисията по спасяването на Боян Петров с китайския посланик у на

  • 09 май 2018 20:38

  • 9683
  • 8
Цветанов и депутати от ГЕРБ обсъдиха мисията по спасяването на Боян Петров с китайския посланик у на
© ГЕРБ

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, народните представители Менда Стоянова, Делян Добрев и Димитър Бойчев, който е председател на Групата за приятелство между България и Китай в НС и административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов проведоха работна среща с посланика на Китай в България Н. Пр. Джан Хайджоу, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на срещата беше обсъдена мисията по спасяването на българския алпинист Боян Петров. Посланикът разказа за ситуацията и усилията, които китайските власти полагат за спасяването на българина, като отбеляза, че при молбата за съдействие от страна на българското правителство китайските власти са реагирали изключително бързо, като включително са издали виза в рамките на 30 минути за учител на Петров, който е искал да замине за Китай, за да се включи в търсенето. По-рано днес посланикът проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа благодари за съдействието и усилията на китайските власти, като посочи, че бързата реакция още веднъж доказва добрите приятелски отношения между двете държави и ефективната комуникация помежду им.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9683 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини