Политолог: Благодарение на председателството беше върната темата за интеграцията на Западните Балкан

  • 08 май 2018 19:11

  • 8799
  • 0
Политолог: Благодарение на председателството беше върната темата за интеграцията на Западните Балкан
© БНТ

Проблемите на правителството още от начало, са че бяха без ясна визия и план. За успехите на кабинета, може да отбележим две неща - подписването на договора за добросъседство с Македония, както и и благодарение на председателството беше върната темата за интеграцията на Западните Балкани. Да не се заблуждаваме, няма да се приемат някой от държавите в ЕС в следващите 4 години, но темата е на масата. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Димитър Ганев. Темата бе оценка на една година управление на кабинета Борисов-3.

„Въпросът е дали ще имаме адекватен сюжет след приключването на председателството. Еврото, колкото и да е важно, то не е ентусиазиращо за българина. Електронното правителство е хубав бъдещ сюжет за кабинета“, допълни той.

„Движим се в един перманентен скандал. ГЕРБ за първи път се намира в ситуация, в която има опозиция срещу себе си в лицето на БСП. Въпреки скандалите това не води до разместване структурно на постовете в България“, каза още Ганев.

 "Оценката на кабинета Борисов-3 не може да е еднозначна. Видяхме две управления, второто се характеризира с повече скандали. Правителството имаше един единствен дневен ред, а именно за европредседателството", това заяви социологът Стефан Георгиев от АФИС.

"Това, което виждаме е поредица от срещи на високо равнище и имиджови успехи. Тези събития ще се случват и след като приключи председателството. Според мен, не можем да борим корупцията с електронно правителство", каза още той.

"В момента делът на хората, които подкрепят парламента се изравни с хората, които искат предсрочни избори", завърши Стефан.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини