Президентът Радев подкрепи европерспективата на Македония (снимка)

  • 06 май 2018 16:49

  • 1921
  • 1
Президентът Радев подкрепи европерспективата на Македония (снимка)
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе неформална среща със своя колега президент на Република Македония Георге Иванов в Дойран, съобщиха от прессекретариата на държавния ни глава.

Обсъдени бяха редица теми от дневния ред на двустранните отношения, както и възможностите за насърчаване на икономическия обмен, туризма, образованието и контактите между хората. Българският държавен глава потвърди подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Република Македония.

"Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Македония отвори нова страница в нашата история и само от нас зависи какво ще запишем в нея. Пожелавам храброст на политиците и от двете страни на границата, да се борят за духа, а не за буквата на този договор“. Това заяви пред журналисти президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на малко преди да отпътува днес за Република Македония, където ще отдаде почит на военния мемориал в Ново село на героите от 11-а Македонска дивизия и загиналите български войници в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.



Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше категоричен, че пример за този нов дух в отношенията между двете ни държави е участието днес на военна рота на македонската армия в парада по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.

„Аз съм убеден, че общата ни хилядолетна история ще надделее над идеологическото противопоставяне, което беше злонамерено програмирано в нашите отношения през последните десетилетия. Дължим тези усилия на нашите предци“, посочи президентът Радев, попитан дали празничния ден ще помогне да бъде намерена точката за съгласие по историята на двете държави.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1921 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.05.08 | 15:13

1
Кремълските господари на Фатмака Радев, измислиха изкуствената държава Македония, за да я отцепят от Велика България.

Добави коментар

Водещи новини