Държавният глава: Българските ветерани и военноинвалиди са нашите учители по родолюбие

  • 06 май 2018 16:21

  • 2496
  • 1
Държавният глава: Българските ветерани и военноинвалиди са нашите учители по родолюбие
© Булфото

Силата на съвременните армии не се измерва само с числеността на личния състав и с технологичното ниво на въоръжението, а преди всичко със силата на традициите и неуморния дух. С тези думи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на приветства в Централния военен клуб в столицата ветераните, военноинвалидите и военните от запаса и резерва от Втората световна война и представителите на военно-патриотичните съюзи по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.

„Вие сте хората, които държите традициите живи, а духа висок. И затова е моята огромна благодарност към вас. Знам, че годините за вас са трудни, но дори в тези трудни времена позволихте вашите патриотизъм, дух и любов към Родината да бъдат съхранени. И затова вие сте нашите учители по родолюбие“, заяви държавният глава.

Президентът и Върховен главнокомандващ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че България има бъдеще, само ако имаме патриотизъм, здрав национален дух и висок морал.

„Благодаря, че продължавате да носите тази любов, да вдъхновявате по-младите от вас, да работите със своето поколение и с Министерството на отбраната в усилията да градят нови бойни способности, да поддържат старите и да издигат авторитета на Българската армия“, каза още в слово си държавният глава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2496 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.05.07 | 07:35

1
Кремълските господари на Фатмака Радев, измислиха изкуствената държава Македония, за да я отцепят от Велика България.

Добави коментар

Водещи новини