Станишев: Първанов винаги ще има авторитета и уважението в БСП

  • 06 февруари 2012 18:54

  • 1178
  • 4
Станишев: Първанов винаги ще има авторитета и уважението в БСП
©

"Има усилия, най - вече медийни, за натрапване на едно разделение и противопоставяне в БСП, което ще бъде вредно във всички случаи", каза в Кюстендил лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по темата за т. нар. лидерство в партията.

Според Станишев това е проблем, който се налага и натрапва. Лидерът на БСП допълни, че президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в като бивш президент и като бивш лидер на БСП винаги ще има и авторитета, и уважението в партията.

"Друг е въпросът, че не споделям някои от неговите оценки и заявки, както и начина, по който те са направени, защото той не е най-добрият от гледна точка на БСП", посочи Станишев.

Според него БСП е партия, която е силна с много лица, много фигури и със своите екипи. "Ние не сме ГЕРБ, където има Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан Цветанов. Единият е харизмата и народността, другият - технологът и организаторът. В БСП има много фигури, които са изградени политици, със своя авторитет и в това е силата на БСП", допълни Станишев.

Той посочи, е партията не може да бъде "левия ГЕРБ", защото тя не е лидерска партия, както беше с НДСВ и както е с ГЕРБ.

"Без Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г те са нищо. БСП пак ще е БСП и без Първанов, и без Станишев, защото има много неща, които ни обединяват като каузи, програми, идеи и конкретна политика", каза още лидерът на БСП.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на посочи, че основната задача на предстоящия конгрес на партията е да се начертае пътят как през следващата
година не само да се противопостави, но и да наделее над ГЕРБ.

"Това не е партийна задача, а национална, защото ГЕРБ не изважда страната от кризата и не показва добра перспектива", допълни Станишев.

Последвайте канала на

БТА
1178 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
..................................................

2012.02.09 | 13:56

4
Серго вече е напълнил гащите от страх, че Паравана ще го махне от лидерския пост в бсп.:D
джъдж

2012.02.09 | 13:56

3
Наистина е приятно ,човек да ги гледа тези двамата - как си нанасят удари под кръста ,без от лицата им да слиза мазната усмивка.
Жалки гниди-марионетки зомбясани

2012.02.09 | 13:55

2
Отрепки като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече над всякакви закони и ред. Ненаказуеми! ЗОМБЯСАНИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ИЗРОДИ ЗА КОИТО ЛЕЧЕНИЕ НЯМА! Само ако ги вкарат в някакви трудово-възпитателни роти и им връчат по една лопата и кирка - да строят по 12 часа на ден пътища и заводи за парче хляб.... докато изпукат като въшки ! ЗА ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ТИЯ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ И СЛОВОБЛУДЦИ ОТВРАТНИ !!!!
КОСЪМА

2012.02.07 | 18:20

1
Е НИЩО НЕ МУ СТРУВА ДА ГО ПОГЪДЕЛИЧКА МАЛКО

Добави коментар

Водещи новини