Младенов: Много страни могат да ни завиждат

  • 06 февруари 2012 18:35

  • 2157
  • 7
Младенов: Много страни могат да ни завиждат
©

„От съществено значение за ЕС в този момент е да се гарантира доброто функциониране на единния пазар, да се начертаят реални мерки, които да увеличат заетостта в Европа, конкурентоспособността на икономиката и финансовата стабилност.

Начинът, по който ще бъде конструирана новата финансова рамка, ще определи доколко ЕС ще има сили да осъществи целите, които си поставя, превръщайки се в най-конкурентната икономика на света.”

Това заяви външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 след срещата си с Дейвид Лидингтън, министър по европейските въпроси на Обединеното кралство.

"Когато Европа търси мерките, с които да се справи с кризата е важно да се открият и причините за нея", допълни още Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. "Въпреки някои гласове, които се чуват в тази посока, не разширението на ЕС е причината, а липсата на финансова дисциплина и неспазване на правилата от някои страни-членки", подчерта той. В този смисъл министър Младенов отбеляза, че именно приемането на нови държави в европейското семейство би могло да доведе до по-голяма конкурентоспособност на икономиката.

„Много страни могат да завиждат на България за добрата фискална дисциплина. Българското правителство е пример в това отношение за други държави-членки на ЕС”, подчерта министър Лидингтън. Той подкрепи своя български колега, подчертавайки, че е важно европейската интеграция на страните от Западните Балкани да продължи.

"Европа трябва да подкрепи и инициативността на хората от Близкия Изток и Северна Африка в стремежа им към мирен и свободен живот, с институции, които защитават техните права", допълни българският външен министър.

"Всички ние, които сме приятели на демократична Сирия можем да работим активно в тази посока, като подкрепим инициативата на Арабската лига и страните от Персийския залив за започване на консултации за мерки, които да гарантират мирен преход и справяне с хуманитарната криза в страната", подчерта още Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2157 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2012.02.14 | 17:29

7
evalata pich
Дичо

2012.02.14 | 17:28

6
Всяко правителство, което затрива собствения си народ получава потупване и похвали от останалите естествено! И може да бъде за пример българското правителство естествено - пример за създаване на мизерия, пример за бедност, пример за циганизация, пример за наглост.... мдааа за мнго неща може да бъде за пример туй прехвалено българско правителство начело с боко-тиквата, дянков-психопата и президент-пендел, да не изброявам нататък.... КАК НЕ ВИ Е СРАМ!
ПИЧА

2012.02.14 | 17:28

5
И НА ТОЗИ ВЗЕХА ДА МУ ПРАВЯТ БРЪСНАРСКИ ВЯТЪР И ТОЙ ДА СЕ РАДВА И ДА ПРИКАЗВА ГЛУПОСТИ КАТО БОРИСОВ. НЕ СА ЛИ ЧУВАЛИ, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТЕ ХВАЛИ ВРАГА ТОЛКОВА ПОЛИТИКАТА ТИ Е ПО- ГРЕШНА...
комата

2012.02.14 | 17:28

4
поредния смешник
Ralica

2012.02.14 | 17:28

3
Toq mai ne be hodil voinik?
KAYOZEROSKY

2012.02.14 | 17:28

2
МОГАТ ДА НИ ЗАВИЖДАТ ЗА ПРИРОДАТА И ХУБАВИТЕ ЖЕНИ,ЗА СОЦИАЛНИЯТ ГЕНОЦИД,ЗА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА,ЗА НИЩОЖНИТЕ ПЕНСИИ "ЛЕСНО ДОСТЪПНИТЕ УЛИЦИ,ТРОТОАРИ И ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ" ЗА ИНВАЛИДИ,ЗА ПОЛИТИЦИ БЕЗ ТАШАЦИ-КОРУМПИРАНИ,ЗА БЕЗНАКАЗАНИТЕ МУТРИ,ЗА ЧЕРВЕНОСИНЬОЖЪЛТИТЕ МАСОНИ,ЗА ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ(ЦИГАНИЗАЦИЯ)ЗА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПЪЛНА С ОТРЕПКИ ОТ ДС(ГЕЙОВЕ МАРИХУАНАДЖИИ)ЗА ТОВА ЛИ ДАНИ ЗАВИЖДАТ БЕ ПАПАГАЛ ПАЛЯЧО БУРАТИНО

2012.02.14 | 17:27

1
кой,КОЙ,КОЙ,КОЙ.....КОЙ,СОМАЛИЯ И ЧАД ли,ебати жалките смешници,лошото е че ние си ги избираме,сега ще слушаме колко догодини ше излизаме от кризата(НАШАТА) за тях криза няма.СЕГА да почват да лаят путките дето ходят на БОЖИ -ГРОБ В БАНКЯ ,че съм комунист ,фашист делтонист ...,боли ме за всичките ви смешни партии,овце само овчарите ви се сменят...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини