Искрен Веселинов: Не само френският автозавод е причина за замърсяването в Русе

  • 30 април 2018 09:05

  • 2170
  • 3
Искрен Веселинов: Не само френският автозавод е причина за замърсяването в Русе
© БНТ

Не само френският завод за автомобилни части е причината за замърсяването на въздуха в Русе. Там има и родни замърсители. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в сутрешния блок на БНТ.

"Проблемът се изостри след 2011 г., когато заводът разшири своето производство и започнаха чести обгазявания, които предизвикаха протести, но нямаше конкретни резултати, които да накарат производителят да спазва българското законодателство", допълни по темата още той.

"Държавата не успя тогава да накара замърсителя да направи съответните инсталации, които да пречат на тези вредни емисии. Министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе се зае именно с този проблем", каза Веселинов.

"Компанията прие решение и ще направи тези инвестиции и изследвания и ще направи своя собствена система за мониторинг. Системата, разбира се, ще бъде калибрована от РИОСВ, както и следена", допълни зам.-председателят на ВМРО.

"Другият проблем за замърсяването на въздуха е и отоплението на твърдо гориво", завърши Искрен Веселинов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2170 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.30 | 14:30

3
ИЗГОНЕТЕ ГИ

2018.04.30 | 14:30

2
макрон така ли спасява планетата?
виновен

2018.04.30 | 14:29

1
Познавайки българските "управници" накрая пак народа ще излезе виновен за това, че в 21-ви век все още се отоплява на твърдо гориво!!! А защо е така?!?!?! (питайте доставчиците ни на газ и най-вече кой БГ-министри и правителства са се подписали за тези цени въпреки, че отговора е я

Добави коментар

Водещи новини