Емил Радев: Много често европейското законодателство се сочи с пръст без да има основание за това

  • 24 април 2018 12:05

  • 729
  • 3
Емил Радев: Много често европейското законодателство се сочи с пръст без да има основание за това
©

Много често европейското законодателство се сочи с пръст без да има основание за товаТова заяви първият заместник председател на Европейската комисия Франс Тимерманс в отговор на въпрос на българският евродепутат Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ, по време на дебат в Комисията по правни въпроси на Европейския парламент.

Емил Радев приветства действията на Европейската комисия в последните години, която предприе множество стъпки за постигане на по-добри резултати в процеса на създаване на законодателство и политики. Една от тези стъпки във връзка с преоценката на законодателството е именно създадената работна група по въпросите на субсидиарността, пропорционалността и това да „правим по-малко, но по-ефективно“.

„Сигурен съм, че по този начин законодателният процес ще стане по-достъпен и ще отбелязва в по-голяма степен мненията на хората, засегнати от тях“, заяви той пред своите колеги в правната комисия.

Българският евродепутат се поинтересува от конкретните действия на работната група за пропорционалността и субсидиарността, относно решаването на проблемите, свързани с прилагането на двата принципа.

Първият заместник председател на Европейската комисия, Франс Тимерманс, който председателства работната група заяви, че работата й e насочена, така че да подобри процедурите, те да станат по-ефективни и да са по-полезни на европейските граждани.

Европейският парламент взе решение да не бъде представляван в тази работна група. На последното пленарно заседание беше приет доклада на Европейския парламент относно Годишния доклад на ЕК за прилагането на принципите на субсидиарност и пропорционалност за 2015 и 2016г.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.24 | 17:27

3
свиня от кариерата....такива ги има безброй в резерв дкмс и бкп ги произведоха и си ги лансират...

2018.04.24 | 13:33

2
Този герберски шопар така се е ококорил че или му се кендза или има играчка в ануса.

2018.04.24 | 12:23

1
Сочи се защото българското законодателство хич го няма и обслужва само олигархията и силните на деня. Съдебната система е прогнила из основи и е подчинена на 3-мата нерези

Добави коментар

Водещи новини