Караянчева: България е изпълнила всички критерии за членство в Шенгенското пространство

  • 23 април 2018 18:21

  • 2052
  • 7
Караянчева: България е изпълнила всички критерии за членство в Шенгенското пространство
© Народно събрание

Висока оценка на засилената динамика на политическия диалог през последната година и на отличните двустранни отношения между България и Франция дадоха председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и председателите на Сената и на Националното събрание на Франция Жерар Ларше и Франсоа дьо Рюжи.

Те разговаряха в рамките на Конференцията на председателите на парламентите на страните-членки на ЕС, която се провежда в Талин, Естония. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Франция за нас е стратегически партньор и съюзник и ние придаваме изключително значение на поддържането на активните контакти и взаимодействие в двустранен план и по въпроси от общ интерес в рамките на ЕС и НАТО, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че сътрудничеството между парламентите на двете страни е много добро и е солидна база за успешното развитие на нашето партньорство.

По време на срещите председателят на българския парламент постави и темата за приемането на България в Шенген. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на заяви, че страната ни е изпълнила всички критерии за членство в Шенгенското пространство и отдавна пази външната граница на ЕС по всички шенгенски стандарти. Достатъчно доказателство за това е изключително ниският миграционен натиск на българо-турската граница. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на припомни, че готовността за членство в Шенген е потвърдена от всички, ангажирани с процеса европейски институции – Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет. Ето защо не приемаме към страната ни да се поставят допълнителни условия, каквито не са били поставяни на останалите страни, както и членството в Шенген да се обвързва с Механизма за сътрудничество и оценка, подчерта тя. Въпреки това уточни, че страната ни изпълнява всички препоръки от докладите на ЕК за България, както и че българският парламент наскоро прие новия антикорупционен закон, с който се създаде специализиран антикорупционен орган, който вече работи.

Председателят на Народното събрание потвърди солидарността на страната ни с Франция в борбата срещу тероризма и отстояване на нашите общи ценности. Предизвикателствата пред сигурността в Европа изискват още по-тясно взаимодействие в рамките на ЕС и с ключови партньори от трети страни, подчерта още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Засилването на търговско-икономическите контакти и на инвестиционно присъствие на Франция в България, бяха също сред темите на разговора. Председателят на парламента отбеляза, че съществува сериозен потенциал за още по-значими и активни контакти в тази област.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, Жерар Ларше и Франсоа дьо Рюжи обсъдиха вижданията на Франция и България и за следващата многогодишна финансова рамка. Тримата се обединиха около извода, че Общата селскостопанска политика и кохезионните фондове са от изключителна важност за почти всички страни и средствата по тях не трябва да се намаляват, особено предвид Брекзит. Председателят на българския парламент заяви още, че страната ни споделя вижданията на Франция за нуждите от стратегически способности за опазване на сигурността на Европа. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи също отличното сътрудничество в областта на вътрешните работи и между специализираните служби в областта на вътрешната сигурност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2052 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Само СДС

2018.04.24 | 10:01

5
И по корупция сме отличници, по демографска криза също, и сме най-бедни, а такива не приемат в Шенген.

2018.04.24 | 10:01

4
Бандити в Шенген не приемат !!!!!
meto

2018.04.24 | 01:34

2
ah kolko interesno ta balgaria e izpalnila vsicki kriterii za priemane shengen no spored grobarskata podloga cveta a spored evropa sme izpalnili kriteriite no za anadola.
МАЛИИИИИИИИИИ

2018.04.24 | 01:34

1
ГОЛЕМ ГЛАД НИ ЧЕКАААААААА

2018.04.24 | 10:57

7
Докато Б.Х.и Цв. Цв са в управлението на БГ-ШЕНГЕН НЯМА ДА ВИДИМ В БГ са най големите мафиоти и корумпирани.Каратанчева се заблуждава и заблуждава и народа...............
????

2018.04.24 | 10:01

3
Да,да разбира се ,че ВСИЧКИ: 80 евро ПЕНСИИ,200 евро ЗАПЛАТИ,БЯСНА КОРУПЦИЯ и ЗАСПАЛО ПРАВОСЪДИЕ!!! Какво по-доро от това,: и САМО "УСВОЯВАНЕ","УСВОЯВАНЕ","УСВОЯВАНЕ"............,направено така,че да са ДОВОЛНИ и в Брюксел!? НАРОДЕ????
te

2018.04.24 | 10:07

6
gorkata zastariavashta lelka cveta se razmecta i se usra.

Добави коментар

Водещи новини