Министър Ангелкова: Създаваме условия младите да се реализират в туризма на България

  • 23 април 2018 16:23

  • 1123
  • 1
Министър Ангелкова: Създаваме условия младите да се реализират в туризма на България
©

Създаваме условия младите хора, избрали туризма за своя професия, да се реализират в страната. Вие сте много важни, за да продължи да се развива туризма у нас. Уверявам ви, че Министерството и аз разчитаме на Вас да допринесете за качеството в сектора. Така министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard се обърна към учениците, преподавателите и ръководителите от Професионална държавна търговска гимназия ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов.

Едно от предизвикателствата пред туристическия бизнес в последните години е обезпечаването на нуждите именно от квалифицирани кадри, заяви министърът. И поясни, че за да се търси трайно решение, беше създаден Междуведомственият съвет за кадрите в туризма, а министерството проучва и възможностите за създаване на Център за квалификация и преквалификация към ведомството.

В момента в страната ни се изграждат редица висококатегорийни хотели, а предстоят и нови вложения. Най- гoлямaтa xoтeлca вepигa в cвeтa - Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl подписа финансово споразумение за строителство на oбeт в Coфия и плaниpa дa paбoти и пo още 3 пpoeта в страната. Големи туристически гиганти, като TUI и Томас Кук също са на нашия пазар и изграждат места за настаняване. Това показва, че към България има силен инвеститорски интерес и потенциал за развитие, посочи министър Ангелкова.

Важно е такъв град като Свищов с история и забележителности да бъде притегателен център за всички туристи, посочи още министърът. И допълни, че за да се постигне тази цел трябват съвместни усилия между правителството, министерството и местната власт.

Министърът посочи още, че ведомството е разработило няколко дестинации, за да насърчава вътрешния туризъм. Община Свищов е включена в дестинация „Мизия“, част от проекта за винено- кулинарни дестинации, който се разработва съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите. Създадохме онлайн регистър на туристическите атракции, както и платформата iLoveBulgaria, които подпомагат промотирането на местните забележителности, заяви министър Ангелкова.

Тя откри нов кабинет по туризъм в гимназията. Училището се утвърди в годините и започва иновативно обучение, каза кметът на Свищов Генчо Генчев. И коментира, че развитието на туризма е развитие на потенциала на България. Заедно с министър Ангелкова на посещението в крайдунавския град присъства и проф. Д-р Любомира Попова, областен управител на Велико Търново.

Последвайте канала на

Novini.bg
1123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
agent

2018.04.23 | 16:51

1
grobarski urod mladite hora shte se realizirat na vav prestapnata ti darjava a po sveta tam e tiahnoto miasto dalec ot grobarski kradci.

Добави коментар

Водещи новини