Министър Петкова представи приоритетите в енергетиката пред Жени ГЕРБ

  • 21 април 2018 19:50

  • 1494
  • 3
Министър Петкова представи приоритетите в енергетиката пред Жени ГЕРБ
© Министерство на енергетиката

Министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по представи приоритетите в енергийния отрасъл пред участниците в Шестата политическата академия на Жени ГЕРБ - "Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата - новият политически инструментариум", съобщава пресцентърът на Министерството на енергетиката.

"Енергийният отрасъл трябва да се управлява по начин, който гарантира неговото устойчиво развитие в дългосрочен план. За да бъдат защитени националните интереси, решенията трябва да са последователни и икономически обосновани", е казала министър Петкова на форума, който е във Вършец от 20 до 22 април.

Петкова е подчертала, че законодателният пакет "Чиста енергия за всички европейци" има фундаментално значение за развитието на Европейския енергиен съюз. България си е поставила амбициозната цел да отбележи максимален напредък по досиета от пакета. Страната ни работи активно за ефективното функциониране на Енергийния съюз, при отстояване на националните интереси, е посочила Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Тя е представила текущите приоритетни теми от дневния ред на Съвета на ЕС в областта на енергийния отрасъл, сред които са сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, изграждането на енергийна инфраструктура със съседни страни, реализацията на концепцията за газоразпределителен център "Балкан", както и разработването на модела за регионалния електроенергиен пазар.

"Проектите в енергетиката са стратегически и не приключват в рамките на един мандат, затова е необходима отговорност, последователност и приемственост при изпълнение на взетите решения", е казала още министър Петкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1494 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.24 | 16:00

3
мамка ви комунистически отпадъци - марш в москва!!!

2018.04.24 | 16:00

2
Тези на снимката стават за филм на ужасите даже и грим няма да им се налага да слагат.
jujo

2018.04.22 | 23:20

1
e to kolega simpatizantite na grob sa samo takiva plateni izrodi normalen covek ne moje da simpatizira na prestapnici.

Добави коментар

Водещи новини