Станишев виновен заради визите със САЩ

  • 06 февруари 2012 08:03

  • 2740
  • 9
Станишев виновен заради визите със САЩ
©

В рамките на предишната администрация между 2005-2009 година бяха свалени критериите за сваляне на визовите ограничения в САЩ. България обаче не се е възползвала и заради липсата на биометрични паспорти сме пропуснали възможността да пътуваме без визи зад Океана.

Това е един от най-сериозните пропуски, заяви външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в предаването Тази сутрин по БТВ. През това време управляваше правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, а пряко отговорни са двамата вътрешни министри в кабинета му – Румен Петков и Михаил Миков. Сега зависи да решим една серия технически въпроси, които трябва да бъдат решени от двете страни, за да бъдат изпълнени всички критерии. Освен това зависи и от решението на Конгреса в САЩ, тъй като там има движения, които настояват за допълнително затягане на режима, допълни Младенов.

По отношение на визитата на държавния секретар Хилъри Клинтън и темата за шистовия газ българският първи дипломат припомни, че разработването на находищата на шистов газ са намалили сериозно цената на горивото в САЩ. Страната вече е на път да се превърне от вносител в износител на газ. В Европа обаче земните пластове са различни, ЕК прави регламентацията на начина, по който се прави проучването и добива на газ, добави Младенов. Идването на Ричард Морнингстар няма да бъде свързано с разполагането на американски 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, уточни той.

Последвайте канала на

Novini.bg
2740 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
джъдж

2012.02.07 | 15:34

5
Ей ,много си сладка ,да знаеш. Ако се беше родила в друго време ,щеше да станеш прототип ,на образа на Павлик Морозов. Защитаваш ги болшевиките със зъби и нокти .Отделно от темата - какво ти е мнението за скандала с ген. Марин и "озадачаващите" му помилвания ?
Даниела

2014.02.07 | 06:21

9
Много бъркаш, няма как да ме сравняваш с Павлик Морозов, и не дейте, моля ви , ГЕРБ и симпатизанти, да присвоявате дясното политическо пространство.това е смехотворно.Според вас всички политици в България са корумпирани наследници на БКП, а ГЕРБ ?Повечото свързани с ГЕРБ са наследници на държавна сигурност. А за последния лов на вещици : Първанов-марин какво да ти кажа.... Обвиняват Първанов, че е опростил задължения на социално слаби и къде съзряхте в тези актове корупционна схема? Взел е 10 % рушвет от пенсионер? А с помилванията на Марин, ако се поинтересуваш, ще видиш, че той е направил много по-малко помилвания , отколкото предишните президенти. Даже гледаш предаването на Росен Петров, гост беше Ангел Марин. Цитира случаи на помилванията -например случай на момче, саморазправило се с изнасилвача на приятелката си. това ли е големия престъпник? И моля те, не размивай темата(както винаги) и не ме посочвай с пръст като врага-комунист, че е нелепо.
Даниела

2014.02.07 | 06:19

8
Николай Младенов е роден на 5 май 1972 г. Според бивши служители на Държавна сигурност баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на нейното Първо главно управление - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.[2][3] Самият Николай Младенов не отрича тези твърдения, заявявайки, че подобен факт не би имал влияние върху работата му.[4] Като внук на активни борци против фашизма и капитализма [5][6][7] Николай Младенов учи в елитната Първа английска гимназия в София. Според негови политически противници, по това време участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията. [8][9] АХ , ГЕРБ КАКВИ АНТИКОМУНИСТИ СА, ОЩЕ ЛИ ИМА ВЯРВАЩИ В ТОЗИ МИТ?
джъдж

2012.02.07 | 15:33

4
Ами ,то - Младенов не е от ГЕРБ ,ако не знаеш.
Неразбрал

2014.02.06 | 11:59

7
Защо използване съществителното комунист за обида не мога да разбера , при положение че ГЕРБ са заместниците на БКП ! НО ! Има 1 голяма ,но , я ми обясните през 89 година каква е била безработицата в сравнение на днешното време ? Всички хора имаха дом семейство и работа със достойно заплащане , я ми обяснете защо този според ''пропаднал'' режим го хулите толкова , при положение ,че е бил 2 пъти по добър от сегашният.Поправете ме ако греша , но не сме ли по зле сега ? С магистралите на Б.Б. народа няма да се нахрани ... пропускам грабежите на всички минали ''комунистически'' и ''демократични'' власти нарочно защото която и да е партия да дойде на власт винаги ще краде , така че е безсмислено да се оплакваме от това понеже то няма да се промени , но я сравнете начина на живот по социалистическо време с този по време на сегашното ... Айде много Ви здраве...
AJ4A

2012.03.15 | 22:28

6
"....Всички хора имаха дом семейство и работа със достойно заплащане...." - за какъв дом говориш - за панелка в някои от столичните квартали Обеля-2 или Младост 1А ли???? За каква работа говориш - за безплатен труд по време на Ленинските съботници ли???? За какво достойно заплащане говориш, след като в края на 1989 г. средната заплата бе около 70-100 US долари, ама не на ден, а НА МЕСЕЦ!!!!! И защо сравняваш положението, което е в момента с положението, което е било през 1989 г., а не с положението в цивилизованите държави като Холандия, Швеция, Великобритания, Германия, САЩ, Канада и още много други СВОБОДНИ ОТ КОМУНИЗЪМ ДЕМОКРАТИЧНИ И ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА!!!!! Вече има самолетни билети от по 30-40 лева - вземи, купи си 1 двупосочен билет и се разходи малко из цивилизования свят да видиш там как живеят хората и тогава прави сравнения с живота ти през 80-те и 90-те години на миналия век!!!!
джъдж

2012.02.07 | 10:34

3
Какво ги е интересувало червените крадльовци ,отпадането на визите за САЩ. Важното е с Русия ,да сме без визи. А те - така или иначе , са си осигурили дипломатически паспорти. /хубавото е ,че паспортите им са валидни и за Северна Корея/
duhlata

2012.02.06 | 21:30

2
gaden mazen pe da l,stiga ste se opravdavali s drugite.vinoven e naivnija balgarski narod zatova 4e vi ,dadoha 6ans da vzemete vlasta.a sega sas sa6tija tozi narod se gavrite i podigravate. vie ste nai nekompetentnoto,arogantno prodajno pravitelsvo za celija prehod.obratnoto broene zapo4na....4estito

2012.02.06 | 21:30

1
До Духлата, Хилари Клинтън е заявила, че по време на предишното правителство сме имали възможността да се премахнат визите за българите, но тогавашното правителство (тройната коалиция) не е направило абсолутно нищо по въпроса. Както знаеш те бяха заети със заменките на гори, източването на европейски пари (220 млн) и още други далавери!

Добави коментар

Водещи новини