Общинарите от ГЕРБ: Партиите, подкрепяли Десислава Иванчева, да поемат отговорност

  • 18 април 2018 15:47

  • 3316
  • 9
Общинарите от ГЕРБ: Партиите, подкрепяли Десислава Иванчева, да поемат отговорност
© Novini.bg

Настояваме политическите сили, които системно подкрепят действията на кмета на район "Младост", да поемат своята отговорност пред гражданите, заявяват общинските съветници от ГЕРБ.

Изнесените факти от Специализираната прокуратура за тежка форма на корупция и административен произвол на кмета на район "Младост" будят основателно възмущение, се заявява в позиция на общинските съветници от ГЕРБ по повод задържането на районния кмет Десислава Иванчева.

Разчитаме на компетентните органи да извършат пълно разследване на обстоятелствата и да установят обективната истина, се отбелязва в позицията.

В нея се посочва, че противодействието на корупцията може да се случи единствено с проявата на нетърпимост и с активното участие на всеки гражданин, с подаване на конкретни сигнали до институциите при всеки случай.

Групата на ГЕРБ в СОС е доказала, че работи с всеки един демократично избран районен кмет, който се ръководи от интересите на гражданите, без значение от коя политическа сила е издигнат. В случая с кмета на район "Младост" липсата на управленски капацитет и некомпетентност налагаше многократно комисиите на СОС да разглеждат сигнали за забавени процедури. Съдействали сме за законосъобразното изпълнение на задълженията й на кмет, посочват общинските съветници от ГЕРБ.

Показали сме, че поемаме отговорност и при най-малкото съмнение за нарушено доверие, защото отговорността в политиката се носи, а не се бяга от нея, заявяват те. Затова настояваме политическите сили, които системно подкрепят действията на кмета на район "Младост" - представителите на ДСБ, БСП, Зелените, Нормална държава на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, да поемат своята отговорност пред гражданите.

В момента те дължат отговори - защо не са подавали сигнали до компетентните институции, след като сега твърдят, че са имали такава информация, защо не са поискали оставката й, защо не настояват за пълно съдействие с разследването, пише в позицията.

Не приемаме политически лидери да наричат борбата с корупцията активно мероприятие и да дискредитират българските правораздавателни институции, това няма да изчисти гузната им съвест, заявяват още общинските съветници от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3316 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.04.19 | 09:18

8
КМЕТА НА МЛАДОСТ НЕ Е ОСЪДЕН,ЧЕ НЯКОЙ ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ.

2018.04.19 | 09:19

9
а хванат с белязани пари /светеше като елха/
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2018.04.19 | 07:38

2
ДА Я ОСЪДЯТ И ТОГАВА.
ЗЕЛЕНО ОТКЪСНАТИ КОМУНЯГИ

2018.04.19 | 09:18

7
Е как да подават сигнали като ще им секне далаверата на червените чугунени глави и на зелените комуноидни отрочета !
ДЕМЕК

2018.04.19 | 09:17

4
ГЕРБЕРАСТИТЕ СА ПО МАЛКО КРАДЛИВИ КОМУНЯГИ. ЗАТОВА ЛИ Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ РЕЖИСИРАН ЦИРК?

2018.04.19 | 09:18

6
Борисов няма герб няма други щом кръдът на прокурор.

2018.04.19 | 09:18

5
ПО КРАДЛИВИ ОТ ШАЙКАТА В ДЪРЖАВАТА НЯМА.ТЕ СА СЕ СРАСНАЛИ С ВЛАСТА ПО УЖАСЕН НАЧИН И ЗАРАДИ ТЯХ УДАРИХМЕ ДЪНОТО.

2018.04.19 | 09:17

3
Цялото обвинение ми се струва нагласено. Всъщност напълно вярвам че ако някъде се появи съвестен кмет, който пречи на вече установените от десетилетия корупционни схеми, той ще бъде сготвен по същия начин от задкулисието и мафията, които са на власт почти навсякъде.
Благо

2018.04.19 | 07:38

1
Браво, добре казано!

Добави коментар

Водещи новини