Йотова: Хората още много неща не знаят за ACTA

  • 05 февруари 2012 11:41

  • 2219
  • 5
Йотова: Хората още много неща не знаят за ACTA
©

"АСТА е предоставено на правния отдел на Европейския парламент, за да се види дали има някакви нарушения. Смятаме, че правният отдел след проверките ще се произнесе против това споразумение."

Това заяви за БНР евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова.

По думите й е важно самият прецедент – как една партия определя нещо, без то да бъде поставено пред българското общество. Това не е нищо друго, освен един диктат, добави Йотова.

Тя заяви още, че има много неща, които все още са скрити за обществото. "ACTA ще се управлява от специален комитет, който еднолично, без последващи ратификации, може да променя условията на това споразумение. Това е една отворена врата", подчерта Йотова.

Във връзка с изказването на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, че споразумението е подписано със „симпатично мастило”, Йотова възкликна: „Боже мой, какво означава симпатично мастило. Не можах да разбера мисълта на г-н Трайков. Симпатичното мастило е точно обратното, при определени условия то се появява”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2219 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2012.02.11 | 19:39

5
Така е щом всички мълчим и си траем--ГЕРБ ще продължава да ни мачка и експлоатира- щом са подписали споразумението за АСТА. Очаква се да има репресии и цензура.........
gogo

2012.02.11 | 19:39

4
След АКТА,SOPA и PIPA Използването на криптирани комуникации, които e трудно да бъдат следени може да бъде инкриминирано ('конспирация')... Когато хората са следени, те няма да смеят да споделят възгледи, информация и ... отиваме към ужасна реализация по книгата "1984" на Джордж Оруел. И всичко това в интерес на няколко трилиардери, които не си знаят парите, а вероятно нямат и човешки лица - ТНК капитал с несъществуващ човешки облик, без отговорност и една цел - да се увеличава по всички възможни начини.....

2012.02.06 | 18:13

2
Да, сега някои се успокояват, че като спрат торентите, ще се спасят с криптирани p2p клиенти и dc++. Това е хубаво, ама скоро ще дойде времето, когато самото ползване на криптирани връзки (включително и скайп - и той също е криптиран) да стане криминално деяние.

2012.02.06 | 18:13

3
Интересно герберастите-педерастите как ще коментират?

2012.02.06 | 09:47

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини