Бисер Петков: Замразява се концепцията за експертиза на работоспособността

  • 12 април 2018 18:32

  • 3671
  • 2
Бисер Петков: Замразява се концепцията за експертиза на работоспособността
©

Радвам се, че диалогът с организациите на хората с увреждания е подновен. Някои техни съмнения ги изведоха на протест вчера, но днес проведохме много ползотворен разговор. Утре в Министерството на здравеопазването също ще се проведе среща.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . "Концепцията за експертиза на работоспособността в сегашния си вид се замразява. Работата ще се концентрира в промените в медицинската експертиза. Концепцията беше внесена в края на октомври в изпълнение на решение на НС. Поради кратките срокове нямаше технологично време концепцията да бъде разгледана в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания", разкри министърът. 

"Разбрахме се да се създаде специална работна група, в която ще участват хората с увреждания. Тази група ще работи по всички въпроси, които концепцията поражда и ще се прецени дали концепцията ще бъде доработена и как. Всички решения ще бъдат вземани само с участието на хората с увреждания", добави Петков.

"Не бива да имаме особено големи очаквания към пенсиите от Универсалните пенсионни фондове. Вноските към тях започнаха през 2002 година и едва миналата година достигнаха 5%. Очакванията са, че пенсионерите, които ще имат пълно осигуряване в Универсалните пенсионни фондове, а това ще стане след 2041 година, ще могат да получават една по-висока пенсия", разкри социалният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.13 | 11:35

2
УУУУ Гърбав Бастунь

2018.04.13 | 11:34

1
Седесарски тъпизъм - концесия за експертиза. Нали им викат "тикви" та се правят на умни.

Добави коментар

Водещи новини