Ивайло Московски: Язовир "Рогозен 1" вече е безопасен (снимки)

  • 03 април 2018 15:15

  • 1300
  • 0
Ивайло Московски: Язовир "Рогозен 1" вече е безопасен (снимки)
© Министерство на транспорта

Язовир "Рогозен 1" вече е безопасен. Това стана ясно по време на съвместна проверка на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, съобщиха от пресцентъра на транспортното ведомство.

Министър Московски отчете, че до момента са положени 1 500 стоманобетонни траверси и голям обем скална маса за укрепването на водоема, което е дало добър резултат и положената основа е устояла на обилните валежи през изминалата седмица. "Благодаря на специалистите от ДП "Транспортно строителство и възстановяване" за професионално изпълнената работа. Имам гаранция, че ще си изпълнят поетия ангажимент в определения срок от 90 дена", заяви още министър Московски.



Министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е съобщи, че към момента дигата към язовирната стена е обезопасена и вече се работи по преливника, което ще осигури нормалната проводимост на водните количества. "Убеден съм, че с язовир "Рогозен 1" всички проблеми ще останат на заден план и ще започне спешна работа и по язовир "Бързина", добави министър Нанков.



 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини