Депутат от БСП за ЧЕЗ: В хипотезата на Сократ сме

  • 29 март 2018 07:44

  • 1564
  • 2
Депутат от БСП за ЧЕЗ: В хипотезата на Сократ сме
© БНТ

Американските централи са необходими мощности за България, които създават работни места, използват български суровини и инвестицията е добра. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Добрите новини дотук обаче. Договорите така са ограничили нашите възможности за маневриране, за предоговаряне, че няма накъде да мърдаме. В момента тези договори не предразполагат да отговаряме на европейските регламенти, посочи Николов.

Правителството води разговори как да се намери изход от това положение. България години наред изключително толерантно е давала картбланш за тази инвестиция, каза депутатът от БСП Атанас Костадинов. Активният диалог трябва да продължи, трябва да бъде направено всичко, което е в публичен интерес на потребителя, но това не трябва да става за сметка на пазарната среда. Приоритет е спазването на европейското законодателство, подчерта Костадинов.

Двамата коментираха и казуса със сделката за ЧЕЗ. В хипотезата на Сократ сме – колкото повече научаваме, толкова повече разбираме, че нищо не знаем, заяви червеният депутатът. В основните въпроси, които ни интересуват от самото начало – кой стои зад тази сделка и откъде е финансирането, не намериха отговор. Работата на парламентарната комисия трябва да продължи. На предстоящите заседания са поканени премиерът, шефът на КЕВР, поканени са и други институции, защото това са значими въпроси, коментира социалистът.

Разчитаме изцяло на информация от службите. Не виждам защо трябва да каним премиера, след като той е много зает. Смятам, че ще загубим неговото време и няма да получим кой знае каква информация от него. Той получава информация от службите, заяви Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

По думите на Костадинов службите са си свършили работата по казуса. Проблемът е друг – искаме да разберем защо има разминаване между документа, кой министър-председателят внесе в Народното събрание и последната информация от службите. Искаме да разберем дали някой не е подвел премиера, посочи депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1564 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пурко

2018.03.29 | 10:53

2
За разлика от Сократ нашите "социалисти" упорито отказват да "изпият чашата" отрова която наляха в дирижирания "преход" към капитализъм. Те са "света вода ненапита".

2018.03.29 | 09:39

1
Началника е подведен и не е виновен. Много хитро.

Добави коментар

Водещи новини