Ангелкова обсъди с министъра на образованието пилотен проект за създаване на център за квалификация

  • 28 март 2018 19:01

  • 1011
  • 1
Ангелкова обсъди с министъра на образованието пилотен проект за създаване на център за квалификация
©

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard проведе работна среща с министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Двамата обсъдиха варианти за старт на пилотен проект, чрез който на практика да се реализира търсената пряка връзка между туристическия бизнес и обучението на изпълнителски кадри за сектора.

Министрите Ангелкова и Вълчев и юридическите екипи на двете министерства ще уточняват механизмите за създаване на първи Център за квалификация и преквалификация към Министерството на туризма.

Обезпечаването на сектора с квалифицирани кадри е от ключово значение за още по-успешното развитие на сектора в страната, посочи министър Ангелкова. И допълни, че работим усилено за трайно решаване на проблема, а подобни практики за квалификационни центрове има в редица страни с изключително развит туризъм като Испания и Италия.

Министър Вълчев заяви, че разбира важността на реализацията на този проект и ще съдейства за своевременното му осъществяване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1011 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.29 | 08:55

1
Тъпа герберска пача .

Добави коментар

Водещи новини