Лютви Местан: Омръзна ми Турция да се размахва като плашило (видео)

  • 28 март 2018 08:12

  • 11812
  • 21
Лютви Местан: Омръзна ми Турция да се размахва като плашило (видео)
©

Изказването на Ердоган за душевните му граници, не е провокация към България. България е там, където живее и един български гражданин и ако ние сме съгласни с тази максима, трябва да признаем това право и на други държавници. Това каза лидерът на ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в ефира на БТВ.

„Аз ще се радвам да чуя, че сърцето на българския президент се простира до Бурса, където живеят няколкостотин хиляди граждани. В тази теория няма никакви териториални претенции. Моите душевни граници се простират, където има и един българин. Моят призив е тази теза да не се смесва с някаква заплаха за териториални претенции. Омръзна ми Турция да се размахва като плашило“, подчерта той.

Той коментира и въпроса с геноцида над българското население в Одрин. „Всяка война има за резултат и десетки хиляди невинни жертви и да се търси определението геноцид за всяка трагедия е неприемливо и прекалено. Тези теми не бива да се политизират излишно. Това са разговори, които трябва да се водят между експерти на двете държави. Има и насрещни претенции заради хилядите български граждани, изгонени през 1989 година“.

„Мит е, че ДОСТ е продължение на Ердоган. Имал съм две срещи с Ердоган, като председател на ДПС и лидер на ДОСТ“, увери Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

„Случилото се във Варна е сериозен геополитически пробив в дипломацията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ако той наистина съумее да организира и втората среща до края на европредседателството на България, той ще е направил исторически пробив. Турция е най-търпеливият кандидат-член на ЕС“, каза политикът. По думите му Турция трябва да е член на ЕС. „Присъединяването на Западните Балкани се възприемаше в по-широк контекст и да се приемат и Турция и Украйна. Така Европа ще стане по-силна“.

„ДОСТ никога не си е позволявала да се намесва във вътрешната политика на Турция. Очаквам турският политически елит да е в по-близки отношения с партиите, които защитават правата на ражданите, живеещи на българска територия“, подчерта Местан.

По отношение на нарушаването на гражданските права в Турция, Местан каза: „Днес Турция води тежка война с терора. Стотици турски граждани губят живота си в нея. На нейна територия има 4 милиона бежанци. Не можем да прилагаме спрямо Турция абстрактни критерии“.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11812 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
тттт

2018.04.11 | 00:29

21
г-н Местанчо, ти си плашилото!!!
гошо

2018.04.11 | 00:29

20
В затвора или екстрадация в Манафия.

2018.04.11 | 00:29

19
Турция била най-търпеливият кандидат за членство в ЕС....Ти отвратителен плъх защо постоянно ти е в главата Турция ,нали си роден в България ,ти не си направил нищо полезно за България -напротив винаги и единствената ти цел е да разваляш и да пречиш за постигането на нещо добр
Иво

2018.04.11 | 00:28

18
Г-н турчин, мен пък ми омръзна хора като теб, родени израснали изучили се тук, и яли от родния хляб да натякват че са турци, а като идат в западна европа и повтарят че са българи! Нещо присъщо и за циганите!
500 години турско робство

2018.04.11 | 00:28

17
Вие ДПС, ДОСТ и всички турски мекерета сте тумора на Майка България!
Иво

2018.04.11 | 00:28

16
И КАК ИЗОБЩО МОЖЕШ ДА СРАВНЯВАШ "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС" С ИЗБИВАНЕТО НА СТОТИЦИ ДЕЦА?! ИЗБОЖДАЛИ СА ИМ ОЧИТЕ! ИЗНАСИЛВАЛИ ГИ! ОБЕЗГЛАВЯВАЛИ ГИ! ИЗКОРМВАЛИ БРЕМЕННИ ЖЕНИ! ТРАКИИСКИТЕ БЕЖАНЦИ СА БИЛИ ПОДЛОЖЕНИ НА НЕЧУВАН ГЕНОЦИД! ТУРК МРЪСЕН НАГАЛ ДОЛЕН!
NIKE

2018.04.11 | 00:27

15
Омръзна ти,ама където влезе турчин не излиза. Виж Кипър,сега Сирия,следва Ирак,Армения почти е изтрита от картата,Балканите са му на душата.А стига де! За 20 милиона кюрди изобщо не казвам нищо-геноцид. Иска без визи за да ги доизгони по Европа.Е стига де!

2018.04.11 | 00:27

14
Вънн от България терорист !
Иво

2018.04.11 | 00:27

13
Тракийските бежанци и геноцида над тях, клането-геноцид в Батак, 5 века безчинства, малтретиране и геноцид над цял един народ, арменския геноцид, кюрдския геноцид! ТОВА Е ВИЗИТКАТА ВИ ПРЕД СВЕТА госпожи и господа турци!
NIKE

2018.04.08 | 23:22

8
Тя турската армия не го прави,но пускат башибозук,които грабят,убиват и всички останали зверства извършват.И после турчина ни лук ял.....А имамите какви ветви/инструкции дават на петъчните молитвени сборища в джамиите не се брои,но те пак са инструктирани от властите,които
хаха

2018.04.08 | 23:25

12
Що не приложат върху Местан “абстрактните” критерии на Ердоган и Турция??? Ще има да писка и популика г-н Местан ще има да се тръшка! Местанеееееее пиле шарено отнасяй се с хората така, както искаш да се отнасят с теб! Щото ак приложим практиките на Турция прилагани върху кюрдите, ТИ Г-Н МЕСТАН щеше да си в зандан!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини