Светлозар Лазаров: Само Путин може да ни гарантира стабилност на отношенията с Турция

  • 24 март 2018 19:37

  • 15859
  • 47
Светлозар Лазаров: Само Путин може да ни гарантира стабилност на отношенията с Турция
© Булфото (архив)

България и Европейският съюз трябва да се придържат към добри отношения и сближаване с Русия.

Това заяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 бившият главен секретар на МВР и национален координатор на „Атака” Светлозар Лазаров. Като бивш отговорник за сектор енергетика в МВР той коменетира и бъдещото на енергийните проекти в страната. "Когато говорим за енергетика, трябва да говорим за геополитика и стратегически решения. Ние извършихме национално предателство със спирането на АЕЦ "Белене" и "Южен поток". Така лишихме нашите политики от технологии, от приходи заради елегантната си политика. А сега говорим за "Турски поток" и Турция е най-облагодетелстваната страна, а ние си говорим дали ще има отклонение от Турция към България. Не съм евроскептик, но при настоящото управление и тези политики, които се реализират в момента, не виждам позитивно решение за енергийната сигурност и т.н”, обяви Лазаров.

Той се изрази скептично по отношение на предстоящата среща между европейските лидери, българският премиер Бойко Борисов и турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, която ще се проведе във Варна. "Не мога да имам никакви очаквания към срещата с Ердоган. Защото, като посети Гърция, той директно постави въпроса за границите с Гърция. И какво прави в момента в Егейско море?. Директно пречи на Кипър да добива газ, при това от италианска компания. Истината е, че Европа е зависима от Турция заради мигрантите, а в същото време са упражнява да хули Русия. А всъщност Турция слуша единствено Русия и САЩ. Какви политики ще предложим ние по отношение на Турция на тази среща”, попита риторично Лазаров.

И в тази връзка координаторът на "Атака" призова за по-добри отношения с Русия. "Гледайки душевните терзания на Ердоган по отношения на границите, не само на България, а на други съседни страни и дори Западните Балкани, единственият фактор, който може да гарантира стабилност – това е Путин и Русия, на базата на православието. За да сме спокойни по отношение на Ердоган, за душевните му терзания, смятам, че трябва да имаме добри отношения с Русия", обяви Светлозар Лазаров. "Направи ми добро впечатление, че премиерът проявява мъдрост, стабилност и баланс. Надявам се да издържи", допълни той.

По отношения на убийството на Скрипал и скандала между Великобритания и Русия бившият генерален секретар на МВР обяви, че не вижда доказателства, заради което не си обяснява позицията на Лондон. "Със сигурност отново потърпевш ще е ЕС. Аз винаги подчертавам, че политиката трябва да е сближаване с Русия. А всичко това, което се случва, групира все повече Русия с Китай", допълни атакистът.

Той говори и по темата за предстоящите догодина европейски избори, за които все още не е ясно дали Обединени патриоти ще се явят като коалиция, или пък поотделно. "Волен Сидеров не веднъж е казвал, че коалицията трябва да остане и да се явим заедно. А личното ми е мнение, че този блок трябва да бъде разширен. С други подобни патриотични и консервативни движения. Това е решението и в Европа", заключи Лазаров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15859 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ НА ЗАПАД НЕ ВЪВ руска КОЧИНА

2018.03.27 | 06:27

47
МАЙКА ТИ ДА ИБА ПРОДАЖНИК рубладжия
БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ НА ЗАПАД НЕ ВЪВ руска КОЧИНА

2018.03.27 | 06:27

46
МАЙКА ТИ ДА ИБА ПРОДАЖНИК рубладжия
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ сесесре !!!!!!!!!

2018.03.27 | 06:26

45
БЛАГОДАРНИ СМЕ НА САЩ ЧЕ НИ ИЗБАВИ ОТ руските БРАКМИ москвичи

2018.03.27 | 06:26

44
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!! РУСОФОБСКИТЕ ПЕДАЛЧЕТА ДА ГО ДУХАТ МАИКА ВИ ДА ИБА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.03.26 | 08:30

20
Освен простащина и неграмотнос друго не демонстрираш.

2018.03.27 | 06:26

43
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!!!!!
Умник Гюро

2018.03.27 | 06:26

42
Другарят Пут.кин официално е терорист номер 1 в света. Другарят Лазаров малко се е объркал със сервилниченето.

2018.03.27 | 06:25

41
Когато бяхме с Русия и имахме истинска армия Турция имаше респект а сега с тия "умници" целувайте задните части на тоя непредсказуем психопат !!!!!!
имате шанс

2018.03.27 | 06:25

40
България е Свободна страна и всеки който не му харесва може да си хваща чамадана и първия влак за Сибир
история

2018.03.27 | 06:25

39
По големи простотии не сьм чел никьдеСамо се вижте .Младите вижте как се отнасят с вас в Англия,гьрция,испания и др. роби .Човека по горе е прав историята го е показала но жалко едва ли ще се повтори при това отношение кьм Русия и тогава ще видите колко е близко Кьржали до сьр

2018.03.26 | 22:22

38
марш в Азия да заработваш като тоалетна хартия

Добави коментар

Водещи новини