Депутатите отложиха разглеждането на 7 законопроекта с предложения за промени в НК

  • 21 март 2018 10:47

  • 751
  • 1
Депутатите отложиха разглеждането на 7 законопроекта с предложения за промени в НК
© Novini.bg

Първа точка от седмичната програма на Народното събрание е второто четене на промени в Закона за развитието на академичния състав в Република България.

След това депутатите ще приемат процедурни правила за избор на зам.-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и правила за провеждането на жребий за обновяване на КЕВР.
В програмата са още второ четене на промени в Закона за обществените поръчки, както и в Кодекса на труда. Целият пленарен ден в петък е отделен за парламентарен контрол.

По предложение на председателя на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов от ГЕРБ от програмата отпадна разглеждането на седем законопроекта с предложения за промени в Наказателния кодекс. Кирилов посочи, че следващата сряда комисията ще проведе обществено обсъждане по предложенията за промени в Наказателния кодекс.

От БСП възразиха срещу отпадането. Това обществено обсъждане трябваше да се случи досега, заяви Драгомир Стойнев. Той предложи законопроектите на левицата да бъдат гледани тази седмица. Превръщаме се в ориенталска държава, в която законопроектите се гледат една година след внасянето им, коментира той.

Последвайте канала на

БТА
751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2018.03.21 | 11:04

1
Пак ще си удължат "работното време".

Добави коментар

Водещи новини