Боил Банов отговори какво ще се случи с Ларгото, което се разпада (снимки)

  • 14 март 2018 08:30

  • 1905
  • 3
Боил Банов отговори какво ще се случи с Ларгото, което се разпада (снимки)
©

Ларгото е един от символите на София. Въпреки основният ремонт преди 2 години разпадът е завладял мястото. Изграждането му струваше на общината над 15 млн. лв.

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за обясни в ефира на БТВ, че от месеци се занимава с проблема на Ларгото. По думите му проблемът идвал от отводнителната система, която явно някъде има пропукване. "Сега чакаме да се затопли времето, за да се започне ремонт. Обектът още е в гаранция и няма да е за сметка на данъкоплатците", посочи той.

„Случват се такива технически проблеми, но през зимата няма как да се ремонтира“, уточни министър Банов.

На въпрос кой носи отговорност за приемането на обекта в състояние на дефект, културният министър каза: „Обектът е бил поет от Държавна приемателна комисия. Системата е сложни направена и на голяма площ. Искам да подчертая, че всеки ден имаме заявки за събития, така че пространството представлява интерес“.

Боил Банов допълни, че за визията на обекта е била важна еклектиката на съвременно развитие на културата и архитектурата. На въпрос дали му харесва естетически проектът на Ларгото, министър Банов каза, че много чужденци идват да го гледат и дават добри отзиви.

На въпрос дали общината няма да се намеси, за да се спре разрушаването на къщата на Иван Гешов, той заяви: „Ще се престъпи към реновиране на сградата в автентичния й вид. Това е частна собственост, но има разбирателство със собствениците“, уточни министър Банов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1905 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.14 | 11:26

2
И УЛИЦА ДОНДУКОВ ТАКА СЕ РАЗПАДАШЕ ДОКАТО СЕ ВИДЯ НА ЗАПИС КАК КОМУНИСТИТЕ ВАДЯТ ПАВЕТАТА НАРОЧНО.
ПОЖАРНИКАРА БУДА-ЛА

2018.03.14 | 11:26

3
МУ-ХА-ХА...ЩО НЕ ГИ ХВАНАХА? ТОВА БЯХА ХОРА ОТ ГЕРБАВИТЕ ФИРМИ НА ПОЖАРНИКАРА БУДА-ла, ЗА ДА ИМАТ ОПРАВДАНИЕ ЗА КАЧЕСТВОТО НА РЕМОНТИТЕ, КАТО НА ЛАРГОТО.....2 ГОДИНИ
ан

2018.03.14 | 11:26

1
Затова няма пари за кварталите, защото Фандъкова харчи пари по 3 пъти за едно и също нещо.....

Добави коментар

Водещи новини