Реформаторският блок намира за неприемливо поведението на българския президент пред патриарх Кирил

Реформаторски блок – Глас Народен застава в категорична подкрепа на националното достойнство и суверенитета на българската нация.

Не коментираме тона на руския патриарх, който е пореден пратеник на Кремъл, демонстрирал арогантно и надменно отношение към нашата национална идентичност и историческа памет. Убедени сме, че служител на КГБ на СССР, службата която преследваше свещеници, не може да бъде говорител на християнските ценности. Определяме като недопустима липсата на реакция на българските държавни институции срещу опита привързаността на българите към православната вяра да бъде използван за промяна на политическите приоритети на държавата ни.

За Реформаторски блок – Глас народен е неприемливо поведението на българския президент, който според Конституцията на РБ, чл.92 (1) олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. Приемаме отказът му лично и публично да заяви ясна позиция, като съгласие с домогванията на Кремъл за намеса във всеки аспект от политиката и културата на нашия народ.

Заявяваме, че президентът беше длъжен да защити свободата и правото на българите да почитаме всяка жертва, паднала в името на свободата ни, да зачитаме и да уважаваме всеки човешки живот и всяка личност, независимо от националната принадлежност. Това е постижение на собственото ни българско самосъзнание, с което се гордеем, и няма да допуснем да бъде погазвано нито от чужди институции, нито от собствения ни държавен глава.

Настояваме за обяснение на президента Радев пред българските граждани – защо вместо да бъде изразител на българската национална гордост и достойнство, изграждани в хилядолетна култура, той се превърна в слушател на чужда имперска воля, и то точно при честването на Националния празник на България. Настояваме за незабавно и категорично разграничаване на лидерите на управляващото мнозинство и правителството, от позицията на партия „Атака“ и нейния лидер Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, които потъпкаха историята на българското възраждане и се отрекоха от вековните борби на българския народ за църковна и национална независимост. Липсата на такава реакция би означавала, че мнозинството и управлението на България са заложник на партия, проводник на кремълския имперски национализъм.

Управление, зависимо от такава воля, не може да постигне нито заявените външнополитически цели, нито да реформира държавата ни по модела на развитите европейски общества.

Коментари

 1. 2018.03.13 | 12:40
  Къде са тези реформатори,ами той народа си каза думата и ги сложи по местата им,а те като,че ли отиват към съда
  1. 2018.03.13 | 12:40
   Много точно са го казали хората, ти като нямаш национално самосъзнание и самочувствие си е твой проблем!
 2. 2018.03.10 | 19:45
  Най после да кажат нещо нормално......
 3. 2018.03.10 | 19:45
  СА ГАДНИ ДОЛНИ ТРОЛОВЕ НА ГРОБ.
 4. 2018.03.10 | 19:44
  Тоя юнак Явор Никифоров, горе във фейсбук е дупедавец на блядовете! Те ни обиждат Родината, а той псува, като хамалин хората, които се възмущават! Мекере на чужди интереси- антибългарин!
 5. 2018.03.10 | 18:39
  мнението на една каруца безбожници не е от значение, техните очи са изтекли от омраза
 6. 2018.03.10 | 18:38
  ИСТИНАТА Е, ЧЕ РАДЕВ СИ КАЧИ АВТОРИТЕТА СЪС СВОЕТО ЧЕСТНО И ДИПЛОМАТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ.
 7. 2018.03.10 | 18:38
  тези дори не са българи
 8. 2018.03.10 | 18:38
  нфсб - нови фашисти за съсипване на България
 9. 2018.03.10 | 18:38
  ДАЛИ ЩЕ ПОКАЖАТ КАК ПОПА ОТ КГБ ИБЕ радев И МУ ДЪРПА МАГАРЕШКИТЕ УШИ ?????????????????????????????????????
 10. 2018.03.10 | 18:38
  БЕЗБОЖНИЦИ ВИЙ В ДРУГИЙ ТАБУР МИНАХТЕ ХАХАХАХА
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет