Правителството се разпореди с имоти

  • 07 март 2018 12:43

  • 2681
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Булфото

Професионална гимназия по земеделие в гр. Търговище става общинска собственост. Досега гимназията е била публична държавна собственост, управлявана от Министерството на земеделието, храните и горите като неин принципал. Учебното заведение е с отпаднала за ведомството необходимост, тъй като е обявено за общинско училище.

Правителството обяви имот, управляван от Национална компания „Железопътна инфраструктура“, от публична държавна собственост за частна държавна собственост. Теренът, намиращ се в с. Чепинци, Столична община, район „Нови Искър“, е с площ 23 589 кв. м. и няма функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози. В него няма обекти на железопътната инфраструктура. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Община Варна получава безвъзмездно държавни имоти. Te се намират в гр. Варна, ул. "Струга" № 111 и представляват три сгради с обща площ от 574 кв. м. Необходими са на общината във връзка с реализирането на обществено значимия проект на местната власт за изграждане на бул. „Васил Левски“ в участъка от ул. „Подвие“ до ул. „Девня“. Предоставянето на имотите ще спомогне за задоволяване на обществени потребности и осъществяване на дейности от местно значение.

Министерството на правосъдието получи имот за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Имотът се намира в гр. Лом, площад „Свобода“ № 8, и представлява помещение с площ 21.08 кв. м, разположено на третия етаж в триетажна масивна сграда. То ще се използва за нуждите на пробационна служба.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини