"Воля" става партньор на патриотичните европейски партии

  • 01 март 2018 15:23

  • 940
  • 1
"Воля" става партньор на патриотичните европейски партии
© Булфото

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки е на работно посещение в Брюксел по покана на лидерите на "Движение за Европа на нациите и свободите". Той проведе среща с домакините си в сградата на Европейския парламент, където се състоя и съвместна пресконференция за бъдещото партньорство.

В срещата от българска страна участваха също и депутатите от ПГ на ВОЛЯ Полина Цанкова - зам.-председател на Комисията по външна политика, както и Андон Дончев - председател на Комисията по политиките за българите в чужбина.

"Решението ни да приемем поканата да се присъединим точно към това европейско политическо семейство е плод на сериозен анализ на тенденциите в ЕС. От ВОЛЯ сме убедени, че бъдещето на Европа е в опазването и развитието на националната идентичност. За всички е повече от ясно, че Европа в този й вид не удовлетворява нито една от страните -членки. Имаме нужда от нова, променена Европа", заяви Веселин Марешки.

Той подчерта, че поканата именно към ВОЛЯ от страна на "Движението за Европа на нациите и свободите", е ясен показател за това кой в България е носител на истинските патриотични идеи. Лидерът на ВОЛЯ изтъкна, че два са основните принципи, които сближават партията му с Движението - това са патриотизмът и свободата. "В днешното време на тотална глобализация някои ни внушават, че патриотизмът е остаряла идеология. Ние смятаме точно обратното- че това е бъдещето.

Европа ще бъде много по-силна и успешна, ако всяка нация запази идентичността си. Няма как да направим силна Европа от множество обезличени нации", заяви Марешки. По отношение на свободата в политиката, той подчерта, че догодина България ще отбележи 30-ата годишнина от началото на демократичните промени. "Пред този преход ние се нагледахме на много зависими политици и задкулисие. Това изключително много обезвери хората. Затова им е нужен друг пример, който да им вдъхне надежда, че можем да се разделим с първото място на най-корумпирана и най-бедна държава в ЕС. Партия ВОЛЯ е точно такъв пример - на свободни и почтени хора, на истински патриоти", каза Марешки.

Никола Бей - съпредседател на парламентарната група "Европа за нациите и свободите", заяви, че Движението подкрепя изцяло ВОЛЯ в борбата срещу картелите в България и корупцията. Георг Майер от австрийската Партия на свободата подчерта значението на пряката демокрация в държавите -членки на ЕС и съобразяването с волята на хората.

Във Фейсбук профила на Движението за Европа на нациите и свободите, европейските политици специално отбелязаха днешната среща и написаха: "Добре дошли, приятели от България - да живее Европа на нациите"!

Последвайте канала на

Нора Виткова
940 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.02 | 07:29

1
БОКЛУК СИ ТИ МАРЕШКИ.НЕЗАВИСИМО В КОЯ ГРУПА ТЕ ВЗЕМАТ.

Добави коментар

Водещи новини