Вежди Рашидов се срещна с новия посланик на Мексико за България - Давид Нахера

  • 26 февруари 2018 16:40

  • 1030
  • 0
Вежди Рашидов се срещна с новия посланик на Мексико за България - Давид Нахера
© ПП ГЕРБ

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна в София с новия посланик на Мексико за България (със седалище в Будапеща) - Давид Нахера, който по-рано днес връчи акредитивните си писма на президента.

В рамките на разговора посланик Нахера предложи под егидата на Комисията по културата и медиите в българския парламент да бъде предприета инициатива за обмен на изложби между двете страни, които да покажат артефакти от богатото културно наследство. Той поздрави Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за усилията му българският талант да бъде показван в най-престижните музеи и зали в Европа и по света.

Възможности за сътрудничество Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и Давид Нахера видяха и в проекта „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Идеята е в града да бъде представена инсталация на знаменитите монументални пана на тримата известни мексикански художници на 20-ти век Диего Ривера, Сикейрис и Ороско.

На срещата присъстваха още народният представител и председател на парламентарната Група за приятелство с Мексико - Георги Свиленски и почетният консул на Мексико Пенчо Ралчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини