Екатерина Захариева ще разговаря със сръбския президент

  • 22 февруари 2018 17:46

  • 1066
  • 4
Екатерина Захариева ще разговаря със сръбския президент
© eu2018bg.bg (Архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще разговаря утре, 23 февруари, с президента на Република Сърбия Александър Вучич, който ще бъде на официално посещение в страната ни.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата ще бъде обсъден основният външнополитически приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС – европейската перспектива на Западните Балкани, напредъкът на Република Сърбия в преговорите за присъединяване, както и редица въпроси от двустранните отношения и международния дневен ред.

След срещата на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат подписани Меморандум за разбирателство между Република България и Република Сърбия за подобряване на ефективността на железопътния транспорт и Меморандум за разбирателство за сътрудничество между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия в развитието на пристанищната инфраструктура на р. Дунав, необходима за съхранение и пренос на втечнен природен газ.

От българска страна документите ще бъдат подписани от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, а от сръбска – от вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1066 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гошо

2018.02.23 | 10:15

4
Тая дърта соросоидка сигурно ще обяви българския език за караджица.

2018.02.23 | 10:14

3
Ох на батьо дъртото герберско корве само да го побара ще го шиба яко и продължително
анти ЕС

2018.02.23 | 09:08

2
Тая не може да говори с когото и да е! Тая само е пълнеж в МС - сега Боко Тиквата го играе външен министър, да може да си поскита като екскурзиант, сега му е паднало да види свет, а и не се знае колко още му остава да дерибейства по високите етажи на властта!
Ввв

2018.02.22 | 20:31

1
Ето го примера за джендър,ужас!!!

Добави коментар

Водещи новини