Цветанов: С Обединените патриоти събрахме достатъчно подписи за оставката на Жаблянов (видео)

  • 20 февруари 2018 18:20

  • 6843
  • 89
Цветанов: С Обединените патриоти събрахме достатъчно подписи за оставката на Жаблянов (видео)
©

ПГ на ГЕРБ, заедно с Обединени патриоти сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа след заседание на групата.

ПГ е единодушна, заедно с Обединени патриоти, подобно поведение на заместник-председател на парламента, няма как да бъде одобрено от парламентарното мнозинство, каза Цветанов. По думите му Валери Жаблянов е проявил подигравателно отношение към жертвите на комунизма.

Събрани са достатъчно подписи от ГЕРБ и Обединени патриоти, за да поискаме оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Подписите са събрани. Извинявайте, че не знам колко са те, заяви Цветанов и подчерта, че парламентaрната група на ГЕРБ е достатъчна да ги внесат само те, но са потърсили подкрепата и на Обединени патриоти.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че не е разговарял с ДПС дали ще ги подкрепят за оставката на Валери Жаблянов.

Г-н Ананиев беше много ясен и изложи много факти за разминаване на изложените тези от представител на БСП, който се явява като духовен баща на проф. Плочев, посочи Цветанов по повод искането за оставка на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев.

Всички получени писма не предполагат, че има получено писмо, в което министър Ананиев е уведомен за искането за актуализация на бюджета. Не е в компетенциите на никоя парламентарна група да иска актуализация на бюджета, както и да говори дали сваля или не политическото доверие от проф. Плочев. Има Надзорен съвет, който трябва да предприеме съответните действия да изследва всичко това, което е като процедури, дали са спазени всички законови изисквания и ние ще се съобразим с това, което беше направено днес като предложение от народни представители на нашата парламентарна група - следващия вторник на парламентарна група да бъде поканен г-н Плочев. Ние ще държим той да бъде изслушан. Тук не оценяваме неговите професионални качества. Просто говорим за административните проблеми, които са възникнали и от един финансов въпрос, вие виждате как политически се използва в публичното пространство, заяви Цветанов.

Той уточни, че утре е предвидено и изслушване на проф. Плочев в здравната комисия, за да може да се излезе по-бързо от ситуацията.

В 16.00 часа имахме заседание с ръководството на ПГ на Обединени патриоти, на което обсъдихме както програмата за седмицата, така и за важните законопроекти, които трябва да бъдат разглеждани в предстоящата седмица. Имаме пълен консенсус в коалицията - трябва да сме много по-отговорни и всеки един, когато изразява личното си мнение, да не провокира съмнение или някой да прави тълкувания, че има напрежение в коалицията или по начина, по който формираме парламентарното си мнозинство, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той коментира и днешната заявка от страна на депутата от БСП Елена Йончева да го съди. В момента е най-важното е да се фокусираме върху българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Не очаквайте от мен да отговарям по заядлив начин. Който се чувства засегнат, нека си потърси правата в съда, заяви Цветанов.

По думите му БСП и президентът Радев се стремят да провокират скандали. Те са едно цяло. Целта им е да вървим към нещо друго, а не към пълноценно членство в Европейския съюз. От тази гледна точка не искам да участвам в такъв махленски дебат. Недопустимо е президентът да казва, че за една среща на Ердоганс европейски лидери у нас, че ние само ще носим шербет. Ние гледаме напред и искаме да реализираме четиригодишен мандат заедно с Обединени патриоти, посочи Цветанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6843 89

Свързани новини

Коментари 89

Добави коментар
ДОГАН

2018.02.21 | 22:20

89
БОЙКО КУРВАТА МИ ПРАВЯТ СОЧНИ МИНЕТИ В САРАИТЕ !
ДОГАН

2018.02.21 | 22:19

88
БОЙКО КУРВАТА МИ ПРАВЯТ СОЧНИ МИНЕТИ В САРАИТЕ !
ДОГАН

2018.02.21 | 22:16

87
БОЙКО КУРВАТА МИ ПРАВЯТ СОЧНИ МИНЕТИ В САРАИТЕ !
ДОГАН

2018.02.21 | 22:15

86
БОЙКО КУРВАТА МИ ПРАВЯТ СОЧНИ МИНЕТИ В САРАИТЕ !

2018.02.21 | 22:13

85
А за тези боклуци от снимката кога ще има Народен Съд.
дуци

2018.02.21 | 22:13

84
те това е елита ,ГАУЛАЙТЕРА с двамата си солташаци!

2018.02.21 | 22:12

83
ТУК СЕ ПОДВИЗАВАТ ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ НА ГЕРБ А САЙТА Е НА ЦВЕТАНОВ

2018.02.21 | 19:54

82
Направо защо не осъдите Митко Палаузов за това,че е загинал геройски на 13 години,за справедлива според него кауза.

2018.02.21 | 18:51

81
АБЕ НАПРАВЕТЕ МУ ЕДИН НАРОДЕН СЪД НА ЖАБЛЯНОВ ЩОМ МУ ХАРЕСВА И ГО ЗАСТРЕЛЯЙТЕ ПУБЛИЧНО НА ПЛОЩАДА. ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО НАРОД ЩЕ ВИ РЪКОПЛЯСКА.
bivsh atakist

2018.02.21 | 18:51

80
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини