Директорите по отбранителната политика на страните-членки на ЕС се събират в София

  • 16 февруари 2018 17:06

  • 1028
  • 0
Директорите по отбранителната политика на страните-членки на ЕС се събират в София
© EU2018BG

Среща на директорите по отбранителната политика на страните - членки на ЕС ще се състои на 19 и 20 февруари в София, в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Форумът цели да подпомогне подготовката за провеждане на Съвета по външни работи/Отбрана, който ще се състои на 6 март в Брюксел. В рамките на три работни сесии участниците в срещата ще обсъдят актуалното състояние на сътрудничеството ЕС-НАТО, възможностите за постигането на повече взаимосвързаност между Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната, Координирания годишен преглед на отбраната и Европейския фонд за отбрана, както и подобряването на военната мобилност в рамките на Европейския съюз.

Домакин от българска страна ще бъде Росица Димитрова - директор на дирекция "Отбранителна политика" в Министерството на отбраната. Наред с делегатите от страните-членки на съюза, във форума ще участват представители на високо ниво от Европейската служба за външна дейност, Европейската комисия, Генералния секретариат на Съвета, Европейската агенция по отбрана и НАТО. Срещата ще се състои в Националния дворец на културата в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1028 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини