БСП предлагат Николай Николов за председател на КПУКИ

  • 14 февруари 2018 11:08

  • 1783
  • 1
БСП предлагат Николай Николов за председател на КПУКИ
© Novini.bg

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Желю Бойчев предложи Николай Николов за председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), предаде репортер на Novini.bg.

Той допълни, че така се дава шанс на управляващите да докажат, че са искрени в намеренията си за борба с корупцията.

Той се аргументира за предложението с фактът, че е професионалист, бил член на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, не се поддава на влияние и би се справи на отговорния пост. Бойчев заяви, че решението е взето на общо събрание на групата на ПГ на „БСП за България“.

„За всичките тези години няма никакви съмнения относно неговите професионални действия и качества. Името му никога не е било забърквано в скандали“, коментира Бойчев.

Според него най-важните качества, които трябва да притежава председателят на органа е да не се поддава на натиск. „Николай Николов е показал това през годините в досегашната си работа“, заяви Бойчев и допълни, че Николов е автор на редица книги.

Николай Николов заяви, че е готов е да работи на тази позиция и да защитава интересите на България и да се бори срещу корупцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.14 | 13:09

1
Лекенце

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини