Елена Поптодорова: Посещението на Хилъри Клинтън е силен политически знак към България

  • 31 януари 2012 15:51

  • 3060
  • 4
Елена Поптодорова: Посещението на Хилъри Клинтън е силен политически знак към България
©

По повод пристигането на американския държавен секретар Хилъри Клинтън у нас на 5 февруари посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова подчерта, че България е единствената двустранна спирка по пътя на Клинтън и това е силен политически знак, предаде БНР.

Това е търсен знак от американската страна. Очевидно го заслужаваме като добър участник във всички международни дела, които занимават САЩ, съюзниците ни в НАТО, България, каза тя. Поптодорова обясни, че хронологията на на посещенията на американските висши държавници показва, че всяко пътуване в Европа се съчетава с посещение по двустранна линия.

Основните теми са очевидни, каза Поптодорова - двустранните отношения, визите, инвестициите, културният обмен, обменът на млади хора. На въпрос дали се очакват разговори и за шистовия газ, посланик Поптодорова подчерта, че шистовият газ е тема, която се обсъжда навсякъде, това е нормална тема. Не бива да подхождаме към нея с тревожност. Напротив, трябва да знаем какви възможности имаме, добави тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3060 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мобуто Сесесеко

2013.01.03 | 15:05

4
Елено, пребоядисана комунистическа фурнаджийска лопато - кой подред ти е този мандат в САЩ МАА??? И аман от знаци, че и от САЩ божем!!! Животът ни мина да ви чакаме, политиците, да си свършите работата и да работите в полза на хората - ДОКОГА!

2013.01.03 | 15:05

3
Килъри го хоум!! Да ви серя ва устата долни янкии.

2012.02.04 | 02:16

2
вече втори постинг ми триете знам че сте цензурирани ама чак пьк толкова
виктор

2012.02.04 | 02:16

1
Хилари Клинтън няма да дойде в България нито да иска сътрудничество ,нито за шистовия газ.Не сме толково апетитна държава ,че да бие път,явно има други нагласи.Едно време държавния секретар на САЩ беше дошъл пре Иван Костов ,за да приютим 50 000 албански бежанци при Юго-конфликтът,сега не се знае какво ще поискат.

Добави коментар

Водещи новини