Президентът на Република Малта ще бъде на държавно посещение в България

  • 05 февруари 2018 07:09

  • 1764
  • 0
Президентът на Република Малта ще бъде на държавно посещение в България
© Архив

На 05 и 06 февруари президентът на Република Малта Мари-Луиз Колейро Прека ще бъде на държавно посещение в България по покана на президента Румен Радев. Това съобщиха от пресцентъра на президентството.

На 05 февруари, понеделник, от 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемония по официалното посрещане на държавния глава на Малта. Мари-Луиз Колейро Прека ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

В рамките на посещението си у нас президентът на Република Малта ще проведе срещи и с министър-председателя на България Бойко Борисов, с председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, със зам.-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и с министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Държавният глава на Република Малта ще посети Столичната библиотека и ще разговаря със заместник-кмета на София по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ Тодор Чобанов.

По време на посещението си в страната, президентът на Малта ще бъде придружавана от съпруга си Едгар Прека.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини