Иво Христов: Необходимо е общонационално усилие срещу корупцията (видео)

  • 23 януари 2018 09:30

  • 1361
  • 3
Иво Христов: Необходимо е общонационално усилие срещу корупцията (видео)
© БНТ

У нас все повече се установява мисленето, че партията е държава и се внушава, че всяко мнение, което не е с управляващите, е съмнително. Демократична държава сме и всеки има право на мнение. В момента управляващите държат мнозинството, съдебната система и имат влияние върху големите национални медии. При тази концентрация на власт съществува и президентът, който се бори за правата. Това заяви Иво Христов, началник на кабинета на президента Румен Радев, който коментира първата година от управлението на държавния глава в интервю за БНТ. 

"Наблюдаваме механично прегласуване на всяко едно вето. Ветата на президента рядко биват чути, но имахме успех в мораторуима за лекарства и закона за концесиите", каза още той.

"Разбира се президентът правоборства на управлението на Бойко Борисов, но действията му са изцяло в полза на гражданите. Президентът Радев заяви, че ще бъде социален филтър на законите гласувани в парламента", допълни Иво Христов.

"Корупцията е ключ към цялата българска драма и безизходица. Корупцията е причина за бедността и лошата администрация. Причината за напускането на хора от България не е недоимъка, а невъзможността за справяне с него. Необходимо е общонационално усилие срещу корупцията", каза Христов.

"Българската политика спрямо Турция е добра, както е от векове. Трябва да поддържаме този стандарт", разкри още той.

"За мен тази година беше трудна, аз също се уча в ход. Политиката е подобна на спорта. Това, че си тренирал дълго не гарантира нищо. И най-професионално подготвеният политик не е застрахован срещу изненади", сподели политикът.

"За тази година на управление президентът Румен Радев не направи нито една грешка. Слабости да, но грешки не", завърши Иво Христов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.23 | 13:19

3
Ще има да чакаш национално усилие, брадат козел. С преврат свалихте народната власт и ни хвърлихте в блатото на евро- и янки-корупцията.

2018.01.23 | 13:16

2
Маймунсуратлъ , като началника си .

2018.01.23 | 13:16

1
Комуноиден Тъпоъгълник .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини