Николай Нанков: 7 пъти повече ще плащат тежкотоварните автомобили след пускането на ТОЛ системата (в

  • 15 януари 2018 08:14

  • 3485
  • 2
Николай Нанков: 7 пъти повече ще плащат тежкотоварните автомобили след пускането на ТОЛ системата (в
©

Днес подписваме договора за изграждане на ТОЛ системата. Това се случва след две години ходене по мъките. Седем месеца е срокът за изграждане на самата система и 12 за изпитанието й. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е в ефира на БТВ.

„Преди въвеждането на системата трябва да бъдат извършени две много важни действия - внедряване и тарифиране. Основната ни цел е да плащат тежкотоварните автомобили. За шофьорите на автомобили се въвеждат електронни винетки. Системата се очаква да заработи официално през 2019 година. Очакваме да имаме приходи от около 1 милиард лева за година. Цените на електронните винетки няма да се повишават“, увери министърът.

„Въведохме гъвкав модел на изплащане на системата. Това ще стане в рамките на три години с по около 50 милиона лева на година“, подчерта министърът на регионалното развитие

„По-справедливо е тежкотоварните автомобили да са по-натоварени финансово, защото рушат пътищата повече. Завишенията на цените за тях ще са с около 7 пъти повече“, разкри министър Нанков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3485 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.31 | 11:56

2
Сметките на един българин за оцеляване: Един хляб има 14 филии, пет за кучето и шест за човека. Искам един от тези мазните гербадджии да дойде и да живее с мене един месец, каквото ям аз, това да яде и той и да го гледам как мре бавно!
...

2018.01.31 | 11:56

1
А при серго и костов кво си ял бе селяк!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини