Деница Златева: Трудно ще й е на България в следващите шест месеца

  • 07 януари 2018 10:33

  • 2361
  • 3
Деница Златева: Трудно ще й е на България в следващите шест месеца
© Пресцентър БСП

През следващите шест месеца България ще е изправена пред сложен баланс, коментира зам.-председателят на БСП Деница Златева в интервю за „Тази неделя“ по бТВ.

„За нас е изключително важно да имаме добри взаимоотношения с всички съседи и Турция е важен съсед в региона. Това че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г има и добри лични контакти с президента Реджеп Тайип Ердоган, безспорно помага за това. Но, пречупено през призмата на нашата роля през тези шест месеца като председателстващ Съвета на Европейския съюз, трябва да вземем предвид и други фактори, които са важни. Те бяха изразени и по време на срещата на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на с Ердоган тези дни – за да има европейска интеграция на Турция, трябва да се спазват основните човешки права и свободи и върховенството на закона", посочи Златева. "Така че трудна ще е ролята на България в тези шест месеца – от една страна да поддържаме и развиваме добрите отношения, но по отношение на бъдещата интеграция на Турция в ЕС трябва да се съобразяваме с реалностите. Това ще е сложен баланс“, каза тя.

Според нея внасянето на вота на недоверие точно след поемането на европредседателството не е проява на лош вкус.

"В момента мотивите за вота се финализират, те ще бъдат ясни във вторник. Те няма да са осъдителни присъди, ще бъде намерен балансът между проявления на корупция, обществено усещане и съответната конкретика", каза Златева.

По думите „усещането за корупция е най-вече по висшите етажи на властта и местната власт – там, където има осигурен сериозен финансов ресурс“.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2018.01.08 | 18:10

3
ТАЯ ЗАЩО НЕ И ОПРАВЯТ ОБРАТНАТА ЗАХАПКА ДА НЕ Е ПИТБУЛ
мамицата ви

2018.01.08 | 11:29

2
юдомасонска. ДА ИЗМРЕТЕ ДО ЕДИН.

2018.01.08 | 11:29

1
Ще е трудно на тези дето бачка на минимална заплата и безработните докато държавният служител ще харчи парите на данъкоплатеца!

Добави коментар

Водещи новини