Любомир Стефанов: ДПС се нагажда, коалиция с БСП засега няма да има (аудио)

  • 05 януари 2018 12:39

  • 4087
  • 2
Любомир Стефанов: ДПС се нагажда, коалиция с БСП засега няма да има (аудио)
© Фейсбук

Не смятам, че ветото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върху антикорупционния закон е толкова широко аргументирано, по-скоро е спонтанно. Това каза пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов.

От друга страна налагането на ветото е по-скоро адекватна реакция – липсват строго юридически аргументи, по-скоро е по-принцип, както самият той го описа. Което означава, че целта му не е толкова да противодейства на логиката на този закон, а да предизвика дебата, който отсъстваше, тъй като приемането на закона стана много бързо преди коледните празници, той беше написан едва ли не "на коляно", и изведнъж осъмнахме с такъв закон, без да сме наясно какво се случва в него, заяви Стефанов.

По думите му с налагането на вето целта на президента е да изостри вниманието на обществото върху несъвършенствата на антикорупционния закон. В това действие виждам уплътняване на претенциите му за държавен глава на всички българи, посочи политическият анализатор.

Той коментира и думите на почетния председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, че кабинетът "Борисов" 3 няма алтернатива, и различните тълкувания на речта на Доган пред актива на ДПС преди Коледа. В случая под вола теле не трябва да търсим. В прав текст анализира ситуацията и стига до единствения верен извод, който всички го виждаме – правителството няма алтернатива. Обективната реалност е, че никой не може да се справи по-добре от настоящето управление и едни предсрочни избори само ще дестаблизират държавата. Тънката червена линия от думите на Доган е, че коалиция между ДПС и БСП на този етап няма да има. ДПС просто се нагажда към ситуацията, виждат че реалността още не е такава, каквато им се иска и изчакват, каза още Любомир Стефанов пред Novini.bg

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4087 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ramirez

2018.01.06 | 03:01

2
Хей! Аз съм Едуин Рамирес, В дните, когато намерих ваканционния дом, който искам. Всъщност планът беше да чакаме една година и да спестим повече пари, но изведнъж се оказа, че ми се струва наистина добре. Трябва да заема около 600 000 долара, за да купя къщата, но тъй като това е м
................................................

2018.01.05 | 18:24

1
Б А К Л У К

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини