Стоян Денчев: Думата за нашата държава е бъдеще

  • 23 декември 2017 18:45

  • 3755
  • 3
Стоян Денчев: Думата за нашата държава е бъдеще
© Канал 3

Много определения могат да бъдат дадени на тази година. Винаги съм вярвал, че трябва да се даде път на вярата, на надеждата, че нещо по-хубаво ще се случи и не трябва да бъдем песимисти, но от друга страна ангажиментите ми са свързани с изследвания на несигурността. Има няколко феномена, които определят днешния свят, един от тези феномени е несигурността, но това не е думата за нашата държава, тя е бъдеще.

Това каза бившият секретар на кабината ”Беров” и настоящ ректор на библиотекарския университет Стоян Денчев в студиото на предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

”По-близо сме до несигурността, но самата несигурност крие потенциал за развитие на нещо стабилно, на нещо креативно. Ако сме по-близо сигурността, то това може да притъпи сетивата ни, но ако сме в несигурността, ще сме по нащрек за държавата”, коментира още той.

”Има хора, които си броят парите от приватизацията. Няма да стане ясно кой е виновен за приватизацията в съда, но на хората им е пределно ясно. Трудно към днешна дата ще се търси отговорност”, каза Денчев.

”Жан Виденов е може би единственият човек, които не осребри участието си във властта. Той не успя да създаде свои кръгове на бизнес организиции, които да работят за неговите интереси, докато при други премиери това се получи, започвайки от Луканов.

"Учудвам се внезапно възникналите милионери, от внезапно възникналите структури на базата на гениалността на техните създатели. Сигурно имат някое друго качества хора като Иво Прокопиев, за да успеят да реализират такива богатства и такива печалби, но при всички случаи те са използвали нечия помощ или пропуски на законодателството, за да реализират по този начин идеите си. Най-малкото не ги е било страх да се пробват в определена среда да реализират тези идеи.

Последвайте канала на

Novini.bg
3755 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.26 | 17:10

1
България няма никакво бъдеще ромите ще са наследниците на тази територия!
след тях

2017.12.26 | 18:45

3
евреите.

2017.12.26 | 18:45

2
ДС поздравява България.Да ви е честито.

Добави коментар

Водещи новини