Маргарита Попова: Няма указ, с който Марин да помилва

  • 27 януари 2012 08:37

  • 6677
  • 16
Маргарита Попова: Няма указ, с който Марин да помилва
©

Съдът не трябва да бъде хулен, те са независими и трябва да се борят за уважението на гражданите. Това е част от авторитета на държавата. Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Хулите трябва да спре този, който ги започва, това е въпрос на култура и възпитание – трябва да уважаваме хората, с които работим. На въпрос кой е започнал обаче, тя отказа да отговори. В интервю за столичен вестник Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа обяви, че председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова обслужва мафията със забавените 50 дела. Вицепремиерът посочи конкретно дело срещу наркобосът Васил Маникатов, мотивите по присъдата на когото бяха забавени с повече от две години и половина. В отговор Мирослава Тодорова заплаши Цветанов със съд.

Когато се стигне до това положение просто се отива на съд, изключително неприятна ситуация, коментира Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Във връзка с взаимоотношенията с Европа, които следят за независимостта на магистратите ,може да се сдобием с неприятен скандал и последици. Не ми се иска да имаме още един мониторинг върху съдебната система, но напредък в борбата с организираната престъпност и корупцията не може да се подпомага със скандали, убедена е Попова.

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на не e открила указ за официалното назначаване на Ангел Марин. По думите й, това "би довело до сериозни юридически проблеми във връзка с хората, които той е помилвал или на които е дал гражданство" (14 000 гражданства са били дадени само за миналата година).

Хората искат повече откритост за случаите на помилване на лица, излежаващи ефективни присъди. Висшият административен съд обаче вече се произнесе, че няма как имената на помилваните затворници да стават публични, защото Законът за личните данни не го позволява, заяви Попова.

Тя защити действията на предшественика си Ангел Марин, след като в публичното пространство се появиха обвинения, че заради него по улиците на страната се разхождат убийци. „Помилването е познато навсякъде по света и то е създадено, за да се гарантира най-висшата държавническа милост. Никъде по света не се прави разлика между извършените престъпления - помилват се както убийци, така и изнасилвачи, крадци и т.н. Събрала съм документите по случаите на помилване от Ангел Марин, предстои да прегледам досиетата и ще видя за какво става въпрос. Но не трябва да се спекулира политически със случая, тъй като не виждам нищо нередно", коментира Попова.

Последвайте канала на

Novini.bg
6677 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2012.02.01 | 14:49

16
Хора не се заблуждавайте от такива евтини PR интервюта. И Попова, и Цветанов, и съдът са един отбор. Просто на Цветанов толкова му се иска някой да бъде осъден, за да си припише някакви заслуги, че напоследък много явни са му гафовете. Ама то така не става куха главо, за присъда трябва да има доказателства. Те знаят само да ги арестуват и нищо повече от това. Също както ББ преди време "Ние ги хващаме, те ги пускат".... и му се върза народа на "свършената от него работа" и сега си сърба попарата наивния българин. А че съдът ни е корумпиран това и малките деца го знаят. А това недоразумение дето ни го назначиха за вицепрезидент М. Попова по добре да не кодкудяка излишно, че в едни и същи лайна гази с Цветанов и Съдебната ни с-ма. Това е поредният епизод от филма "Управлението на ББ", така че не се заблуждавайте хора.... ЕДИН ОТБОР са.
mihail

2012.02.01 | 14:47

15
Няма нищо де ,ще измислите нещо има вратички.Помилвал стотина изнасилвачи,убийци и наркотрафиканти голяма работа .Вижте се на вечеря ще хапнете ще пийнете и ще се разберете.Нищо не е станало.ВИЕ СТЕ ЗАЕДНО ВЪВ ВСИЧКО.

2012.02.01 | 14:46

14
По същата схема започна работа и кабинета на ГЕРБ. Симулирайки някаква дейност , започнаха дълго и упорито ровене в дейността на предишния кабинет . Ровене , плюене, ровене , плюене ... бла ,бла,бла ... гръмки изказвания а резултата естествено нулев . Същото наблюдаваме и в президентството , и резултата ще бъде ... а познайте де ...

2012.01.27 | 17:39

1
Същото наблюдавам и в общината , поне в града който живея , не знам в другите как е но ... предполагам.

2012.01.29 | 13:29

13
При тази работа на съдебната система, не знам за какво уважение говорим

2012.01.29 | 13:28

12
иди се гръмни някъде,тъпа овца.Не виждаш ли каква ни е съдебната система?Некадърна и корумпирана.Самите те са една мафия с имунитет от преследване,колко удобно,а?Всичките са за затвора.Народа го знае това,а пък и щом го говори и министъра направете си сметка за каква съдебна система говорим.
Попова

2012.01.29 | 13:28

11
Не гласувахме за вас, за да сте опзиция на МВР. Цветанов е прав и 99% от българското население е на това мнение. Единия кретен ги помилвал, недейте сега вие да ги браните бандитите. Вземете се в ръце, в България съдът е изцяло зависим от мафията, и Папата не би ни убедил в обратното.
Васко

2012.01.29 | 13:28

10
Маргарита Попова към Цветанов: Спрете хулите към съда////Той един СЪД ,те едни съдии и прокурори алчни и подпкупни.Не "хули",а чистка със някое автоматично оръжие трябва да има.................Хем луди пари за заплати взимат,хем гъзовете широко отворени и за подкупи

2012.01.29 | 13:27

9
Защо не направите Г-жо един референдум с въпрос към гражданите на България дали вярват в съда? Да видим како ще покаже?
vankata

2012.01.29 | 13:27

8
ами на г-н Цветанов кой съд му е позволил укриването на данъци и неустановени приходи за 6 апартамента и един палат. за него може а пък за другите не. първо той трябва да си иде и после те.
kaspar

2012.01.29 | 13:11

7
нека не започвам да съжалявам толкова скоро че съм гласувал за теб , целият НЕЗАВИСИМ съд право в затвора !!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини