Искат проверка дали шефката на Съюза на съдиите има връзка с подземния свят

  • 24 януари 2012 14:08

  • 1838
  • 4
Искат проверка дали шефката на Съюза на съдиите има връзка с подземния свят
©

Трима бивши председатели на Съюза на съдиите в България (ССБ) поискаха от главния прокурор да провери твърденията на министър Цветан Цветанов, че съдия Мирослава Тодорова, която в момента оглавява Съюза на съдиите, е в услуга на организираната престъпност, предаде БНР.

Забавени са мотиви към ефективната присъда на Васил Маникатов, когото вътрешният министър нарича емблематична фигура за наркотрафика в страните от Европа. Забавянето се оказва проблем, тъй като делото срещу него остава между първа и втора съдебна инстанция, той е освободен предсрочно от затвора по друго дело заради добро поведение и междувременно Гърция иска от България да й го предаде, за да бъде осъден за наркотрафик.

Самата Мирослава Тодорова поиска, ако има данни срещу нея, да бъде разследвана.

Днес Капка Костова, Стоил Сотиров и Нели Куцкова се обръщат към Борис Велчев, защото смятат, че прокуратурата е тази, която трябва да установи извършено ли е от съдия Тодорова действие в услуга на организираната престъпност и ако има такова, да й бъде повдигнато обвинение.

Тримата смятат, че пак държавното обвинение трябва да е това, което да каже не злоупотребява ли с правомощия вътрешният министър, твърдейки подобни факти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1838 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.04.09 | 09:58

4
и празнене връз муцуната че прилича на торта с фастъци
4

2012.04.09 | 09:58

3
има вид на пруеспяла порноактриса преди поредната сцена
иво- рз

2012.04.09 | 09:57

2
Подкрепям напълно министър Цветанов в изказванията му срещу съдиите в България. Тава е най- корумпираната институция , но както е казал народа "Гарван гарвана око не вади". В полицията също е пълно с боклуци, които като пернишките ченгета, които убиха арестувания Чочо.

2012.02.10 | 10:37

1
бой с паламарката по вратъ та зимата да ходи без шалче да еба мастията да еба

Добави коментар

Водещи новини