Екатерина Захариева: Турция може да разчита на искрената ни подкрепа

  • 01 декември 2017 18:11

  • 2654
  • 2
Екатерина Захариева: Турция може да разчита на искрената ни подкрепа
© Министерство на външните работи

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие турския министър по въпросите на ЕС, съобщиха от пресцентъра на външното министерство.

„Когато две съседни държави са искрени и честни една към друга, винаги можем да намираме решения на всеки въпрос. Турция може да разчита на искрената ни подкрепа”, заяви заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред Йомер Челик, министър по въпросите на ЕС на Република Турция и главен преговарящ с ЕС.

Челик е на работно посещение в България.

„За нас Българското председателство на Съвета на ЕС е изключително важно”, заяви гостът.

„България прилага един стандарт към всички страни, кандидатки за членство – насърчаване и подпомагане в реформите, които всяка страна трябва сама да извърши”, каза министър Захариева.

Захариева и Челик обсъдиха откриването на изцяло ремонтирания български храм в Истанбул „Свети Стефан”. Желязната черква ще бъде тържествено отворена на 7 януари 2018 г. в деня на свети Йоан Кръстител.

„Това е от онези много добри примери за етническа толерантност, които политиците е добре да даваме”, посочи министър Захариева.

Тя допълни, че София е единствената столица на страна от ЕС, в която православен, католически, юдейски и мюсюлмански храм се издигат един до друг.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2654 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.02 | 17:43

2
Да го духаш на Ердоган .
Курти

2017.12.02 | 17:00

1
Стига сте се навеждали мамави герберски свине !

Добави коментар

Водещи новини