Менда Стоянова: Моите деца останаха да учат и работят в България

  • 27 ноември 2017 18:39

  • 7131
  • 8
Менда Стоянова: Моите деца останаха да учат и работят в България
©

Моите деца останаха да учат и работят в България. Не смятам, че от тях чеп за зеле не става. Те са тук, защото със съпруга ми така сме ги възпитавали и защото виждат бъдеще. Все повече деца остават тук. Това каза председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова в предаването "Още от деня" по БНТ.

По думите й това, че хората не са удовлетворени от жизнения си стандарт е добре, защото така имат предизвикателство и стремеж за подобрение на жизнения стандарт. „Имаме ръст на приходите и разходите, защото има ръст на икономиката. Хората, които плащат данъци са основата на всичко. През бюджета се оправи преразпределение към онези, които не могат да се справят, това е т. нар. социална политика“, добави тя.

„Тези 2,5 млрд. лева разходи повече в Бюджет 2018 г. не се раздават на калпак. Те са пренасочени в определени сфери. Това е на първо място образование, на второ - здравеопазване, трето - сигурност, социалната сфера“, заяви Стоянова.

Тя коментира и конгресът на ГЕРБ, който се проведе преди ден. „Само преди половин година ние бяхме на избори. Ясно и категорично са очертани приоритетите ни. Това беше потвърдено и на конгреса ни“.

„Целта на декларацията ни беше едно послание към всички наши членове и симпатизанти за това каква е позицията на ГЕРБ спрямо опозицията БСП. Те се стремят да консолидират редиците си вътре. Заявка за коалицията няма нито от наша, нито от тяхна страна. Тази декларация беше насочена към нашите хора. В България винаги, когато нещата не се кажат ясно, започват да вървят едни внушения“.

„Да бъдеш диалогичен е приоритет на ГЕРБ. Неслучайно имаше предложение към Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да оглави парламента, а Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското европредседателството. Искахме да покажем, че сме различни и искаме да имаме различни взаимоотношения - дискусия, а не противопоставяне. Търсене на диалог, да дискутираме по същество - това беше изтълкувано, че търсим коалиция. Ние няма е нужда от това. Двете партии имаме принципни различия. Това беше по-скоро послание“, увери Менда Стоянова.

„Говорихме за българите-мюсюлмани, защото те са важни. Ние с ДПС коалиция няма да правим. ДПС е олицетворение на партийния разрез на това население в България. Ако ние започнем да говорим срещу тази партия, това при всички случаи ще стигне до техните симпатизанти. Не говорихме за ДПС за да не се конфронтираме по никакъв начин с хората“, каза още тя.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7131 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
AC DC

2017.12.05 | 11:18

8
Твоите деца ще са тук докато сте на власт и имат захлебка, после ще харчат нашите пари на друго място.
КОРНЕЛИЯ НИНОВА

2017.12.03 | 13:05

6
А МОЯ РАФАЕЛО ЗАМИНА ЗА САЩ ЗАЩОТО СМЕ СОЦИАЛИСИ И ПЛЮЕМ АМЕРИКА АМА ЦОЦАМЕ ДОЛАРИ И КРАДЕМ ЯКО.
капитан Манго

2017.12.03 | 13:05

7
А Донатело и Микеланджело къде ги прати
Бг

2017.12.03 | 13:05

5
Твоите деца работят със връзки Менда...всички знаем...
гост

2017.12.03 | 13:05

4
Твоите деца останаха тук не защото така сте ги възпитали,а защото партия ГЕРБ им даде всичко,на цялото семейство и те не живеят както живеят студентите с бедни родители/бедни благодарение на вас/да си броят стотинките за закуска и да си носят буркани да преживяват ,но пак да
гост

2017.12.03 | 13:05

3
Убеден съм,че моите деца са по добре възпитани и по-умни от твоите ,но с тази разлика,че те нямат този гръб като твоите,затова и напускат държавата,която вие управлявате "уж така успешно"
бкп

2017.11.29 | 18:40

2
таман твойте , на бойко и на цветан ще си разпределят бюджета пък другите ще разпределят от германския американския след 20 години гербаджииските деца ще управляват 5 милиона цигани

2017.11.29 | 18:40

1
Коя е тая изкукуригала бабушкера ????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини