Майдел получи подкрепа по ключов доклад за конкуренцията в Европа

  • 21 ноември 2017 12:37

  • 676
  • 1
Майдел получи подкрепа по ключов доклад за конкуренцията в Европа
©

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел получи подкрепа по ключов доклад за конкуренцията в Европа.

Законодателен доклад на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе одобрен при гласуване в комисия на Европейския парламент в Брюксел на 21 ноември 2017г. Докладът е от важно значение за органите за защита на конкуренцията в държавите от ЕС, защото хармонизира някои от техните инструменти и правомощия.

„За мен каузата силна конкуренция в целия ЕС означава по-защитени потребител и повече възможности и сигурност за предприемачите, които търсят клиенти зад граница. Ролята на органите за защита на конкуренцията съответно е от решаващо значение, когато трябва да се прилагат Европейското право в тази област.“, заяви Ева Майдел след гласуването в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите на Европейския парламент.

„Щастлива съм, че моите колеги от ЕНП, а и от другите големи политически семейства, подкрепиха доклада. Мога да кажа, че се обединихме около идеите да направим органите за защита на конкуренцията по-независими, да подобрим техните ресурси, и да им дадем нужните правомощия, за да разкриват успешно картели от трансграничен характер.“, коментира още евродепутатът.

През декември, докладът ще бъде гласуван от водещата комисия по досието Комисията по Икономически и парични въпроси, на която Ева Майдел също е член.

Последвайте канала на

Десислава Станева
676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Румен

2017.11.21 | 12:51

1
Това брои ли се за работа?Щот и аз пиша доклади и получавам подкрепа,ама ми викат че нищо не правя и затова заплатата ми била ниска.

Добави коментар

Водещи новини