Кирил Ананиев: Не смятам, че ще бъда ново камикадзе (видео)

  • 10 ноември 2017 11:52

  • 5237
  • 2
Кирил Ананиев: Не смятам, че ще бъда ново камикадзе (видео)
©

Не смятам, че ще бъда ново камикадзе. Започваме в ускорени темпове да работим. Имам визия за заместниците си, но премиерът Бойко Борисов трябва да ги одобри.

Това каза в кулоарите на парламента новият здравен министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. "Чака ни много работа. Аз за това не взех думата в пленарна зала, защото трябваше да изнеса десет часова реч. Имам цялостен план за развитието на системата. Този план не предвижда нито 100 дни толеранс, нито 30 дни толеранс. Започваме работа от днес. С премиера съм се видял още рано сутринта. Той имаше други важни срещи и това, че не е тук, не може да тълкува като неуважение към мен", категоричен беше той.

"Трябва да влеза вътре в системата на здравеопазването, за да усетя точно проблемите. Едно е да гледаш отвън, друго е да си вътре в нещата. За НЗОК мога да кажа, че преди липсваше контрол на входа, а сега тези неща са затегнати", разкри Ананиев.

"Нося отговорност за близо 5 млрд. лева и няма как да не нося отговорност за ефективното изразходване на тези средствата. Трябва да се съзадат възможности гражданите да бъдат по-доволни от своето лечение, както и лекарите да бъдат по-доволни от полагането на своя труд", добави той.

"За мен парите в системата са възможния баланс, който може да си позволи на този етап. Какво означава думата наливане? Ние имаме един пакет, който съсловието го приема, но вътре има няколко недостатъци, които ще направим всичко възможно да отстраним", закани се министърът.

"Изненадан бях от поканата на премиера. Проведохме няколко разговора. Обсъдили сме нещата и съм наясно, че при мен няма да има толеранс, като при нов министър и трябва незабавно да се започне ускорена работа. Имам идея да поканя бившите здравни министри и специалисти в консултативен съвет", завърши Ананиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5237 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.12 | 07:57

2
Не смяташ, но ще бъдеш. Сам се завря в гъза на Тиквата. Скоро всички ще ви затворим в Белене, заедно с Костов.

2017.11.10 | 14:14

1
"Имам цялостен план за развитието на системата" като имаш защо не го споделиш с медите и в пленарна зала а само общи приказки като предишните калинки на Борисов

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини