Тома Биков: Червената армия не се отнася добре със спасителите на българските евреи (видео)

  • 10 ноември 2017 08:40

  • 2462
  • 1
Тома Биков: Червената армия не се отнася добре със спасителите на българските евреи (видео)
© БНТ

Нямаше как да не изразим мнението си за новината, която проф. Христов произведе, и да призовем БСП да спазва единен политически стандарт и да го изключи от парламентарната си група. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ по повод скандала с депутата от левицата Иво Христов, който заяви, че 80% от населението у нас са дебили.

Думите на проф. Христов са неприемливи и той поднесе извинението си, посочи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев. С присъствието си в парламента той заостря вниманието към много негативни процеси в България и предлага решения. Има ли съмнения, че има цялостно падане на нивото на грамотността у нас, както и непрекъснато връщане в миналото и търсене на разделителни линии. Той казва, че фактът на оскверняване на паметника се измества и замества с една друга тема. Иначе няма никакво съмнение в огромната заслуга на българския народ за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Част от този акт е и българската левица, заяви Бойчев.

За съжаление има случаи на хулиганство срещу паметника на съветската армия, но не знам защо българската държава бива обвинявана, каза Биков. Не българската държава цапа паметника, а българската държава го чисти. Явно паметникът се е превърнал в поле на изява на анархисти, добави той. Спасяването на българските евреи не е историческо събитие, а е огромен политически ресурс на българската нация. Тук българските партии изобщо не би трябвало да дебатираме, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Червената армия има заслуга за победата на хитлеристката коалиция. Няма съмнение да пренаписваме историята, историческите факти са ясни, каза Жельо Бойчев.

Червената армия не се отнася добре със спасителите на българските евреи. Голяма част от тях са разстреляни, репликира Тома Биков.

Не знам защо всеки път се опитваме да започваме отначало, трябва да надграждаме и да се опитваме да развиваме страната, заяви Бойчев. Той отбеляза, че между първо и второ четене на Бюджет 2018 социалистите ще направят алтернативно предложение.

В този бюджет има приоритети, има нов подход. В него вече се вижда кои обещания на правителството се спазват. Очевидно е, че образованието е изведено като приоритет и то като инвестиция в човешкия потенциал на анцията. Надявам се в това отношение да имаме съгласие, така че който и да дойде на власт това да остане един от основните приоритети и да се надгражда. Тази система не търпи революциии, тя е консервативна, заяви Биков.

Жельо Бойчев уточни, че БСП няма да подкрепи при гласуването днес номинирания за министър на здравеопазването Кирил Ананиев. Ние не сме конкретно срещу неговата номинация, а срещу модела в здравепазването, при който постоянно се наливат пари в нереформирана система, каза социалистът.

Това е някаква класова борба срещу здравната система. Проблемът на здравната система е икономически, а не здравен. Г-н Ананиев е абсолютно доказан финансист. Има желанието тази система да бъде укрепена. Г-н Ананиев ще продължи програмата на проф. Петров, каза още Тома Биков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
stojan chadziev

2017.11.10 | 12:59

1
G-n Bikov,Vie ste badestija prezident na Balgaria,4ervenite oponenti sa nerazbiraemi za naroda,nisto konstruktivno ne predlagat,prostastinata tjachna naddeljava nad zdravija razum.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини