Цветан Цветанов: ГЕРБ вярва на премиера Борисов и на всички министри от кабинета (видео)

  • 09 ноември 2017 12:40

  • 1203
  • 3
Цветан Цветанов: ГЕРБ вярва на премиера Борисов и на всички министри от кабинета (видео)
© Булфото (архив)

Няма как да се иска вот на недоверие при тези икономически и финансови параметри на държавата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на дебата по Бюджет 2018 г.

Това, което ми прави впечатление, че колегите от опозицията, по-специално от БСП, се осланят повече на изследвания, но не и на реалните факти и институциите - това, което имат като реални политики. За мен е изключително впечатляващо това, което е заложено в Бюджет 2018 г. Тук трябва да отчетем и допълнителната добавена стойност, която ще дойде за развитието на регионите и за реализирането на определени секторни политики, свързана с европейското финансиране. Трябва да знаем, че европейското финансиране може да бъде добавена стойност в управлението на ГЕРБ, защото знаем, че добавена стойност в управлението на БСП няма как да има, каза Цветанов.

При БСП просто се спират. За 2018 г. имаме повече средства, които са отделени за приоритета на сегашното управление – това е образование. Ангажиментите, които започнаха да се изпълняват от септември месец тази година, ще продължат в целия управленски мандат. Само за догодина 330 млн. лв ще бъдат за фонд работна заплата за българските учители. Понеже се говореше много за социалната тема. Смятам, че колегите от парламентарното мнозинство дадоха много ясни сигнали, както във вчерашния дебат, така също и днес, че парите се увеличават и ние ще направим всичко възможно при това преразпределение от бюджета за 2018 г. да реализираме основните си приоритети от управленската си програма. Много е важно, че когато присъстват и министрите, те винаги допринасят, за да може тази политическа воля по реализирането на определените управленски програми да бъдат факт благодарение и на парламентарното мнозинство, което има днес в 44-ия Парламент. Днес повече от всякога обществото се нуждае от сигурност. Обществото очаква този икономически растеж да продължи и за 2018 г., 2019 г. да можем действително да преразпределяме повече ресурс, за да можем да правим повече политики, заяви Цветанов.

Той отбеляза, че по време на обсъждането на бюджета за догодина много малко се е говорило за тема "Сигурност". Мога да кажа, че в сектор "Сигурност" парите ще бъдат повече - 100 млн. лв. за работната заплата за служителите на Министерство на отбраната и 55 млн. лв. в системата на МВР. Това са възможности, които могат да допринесат за повишаване на мотивацията и повишаване на професионалните задължения на служителите. Те се нуждаят от повече повече средства, каза Цветанов.

По думите му държавата не трябва да увеличава дефицита, защото не трябва да се увеличава задлъжнялостта на поколения след тях. Бюджетът за 2018 г. е много по-добър от 2017, 2016 г., 2015, и в пъти по-добър от 2014 г. Самият факт, че вчера бяха дадени много високи оценки за България, за българското правителство и за министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, означава, че няма как днес да има политическа сила или опозиция, която да поиска вот на недоверие при тези икономически и финансови параметри на държавата, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той се обърна към опозицията във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС. Бъдете отговорни, бъдете мъдри, защото председателството, което се дава на България, 10 години след като сме приети в ЕС, означава много. От 1 януари 2019 г. Румъния ще председателства ЕС. 2007 г., когато влизахме в ЕС, ние бяхме приети заедно. Заедно ще бъдем приети в Шенгенското пространство и заедно ще можем да правим регионални политики. Желая успех на Министерски съвет, на министрите, и съм убеден, че с това мнозинство, което имаме днес, ще имаме един бюджет. Убеден съм, че с тази политическа, икономическа и финансова стабилност ще може да бъде изпълнен бюджета, а защо не и преизпълнен. Парламентарното мнозинство е стабилно. ГЕРБ вярва на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на всички министри от кабинета, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1203 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2017.12.01 | 06:17

3
Защо винаги когато се говори за Цветанов и Бойко сериозно,не се пускат тези мнения и виждания на хората

2017.12.01 | 06:17

2
Олеле пак тоя скапаняк ли ???? Вече майките си плашат децата с него .

2017.12.01 | 06:17

1
Герб не си вярват един на друг камо ли премиера мафиот дето и народа не му вярва!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини