Цветанов: България и Румъния със съвместна декларация в подкрепа на членството си в Шенген

  • 07 ноември 2017 18:38

  • 2486
  • 3
Цветанов: България и Румъния със съвместна декларация в подкрепа на членството си в Шенген
© Фейсбук

България и Румъния ще изработят съвместна декларация в подкрепа на членството на двете страни в Шенген. Декларацията ще е продължение на политическите усилия на двете държави за постигане на тази цел. Това заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа днес в Русе, където проведе работна среща с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на парламента на Румъния Дорел - Георге Къпрар.

На нея присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Русе и зам. – председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев, Александру Андрей – член на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в румънския парламент, избран с мандат от Окръг Гюргево и зам. – кметът на Община Русе Страхил Карапчански.

В рамките на срещата той акцентира върху необходимостта от поддържането на добрите взаимоотношения между Българи и Румъния в контекста на бъдещото членство в Шенгенското пространство, което е мечта за гражданите на двете страни.

На свой ред Дорел - Георге Къпрар съобщи, че съвсем скоро декларацията ще бъде анализирана и подписана.

Той добави, че двете страни се нуждаят от влияние и подкрепа в Брюксел, като си пожела границата между България и Румъния да бъде само въображаема.

Пред румънския си колега Цветанов  анонсира, че през март догодина България ще бъде домакин на среща между представителите на парламентите на всички държави-членки на ЕС и Европейския парламент, на която ще бъдат приети процедурните правила за работата на Съвместната група за парламентарен контрол над "Европол". Той каза още, че законодателните мерки в България и Румъния срещу тероризма, прането на пари и промяната в миграционните режими трябва да се приемат приоритетно.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2486 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.21 | 06:20

3
България няма никога да е в Шенген докато има Цветанов и Борисов!

2017.11.21 | 06:20

2
абе не в шенген , ако искат и в Г 7 да ни ;приемат; не ми пука , щом хората не живеят добре , значи от власта нищо не става
Маджо Президент

2017.11.07 | 22:47

1
Ша има лапачка голяма баце.

Добави коментар

Водещи новини