Четирима президенти откриха възпоменателна плоча пред родната къща на Желю Желев в село Веселиново

  • 07 ноември 2017 14:25

  • 3308
  • 3
Четирима президенти откриха възпоменателна плоча пред родната къща на Желю Желев в село Веселиново
© Валентин Николов

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и президентите Петър Стоянов, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното откриха възпоменателна плоча пред родната къща на Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва в село Веселиново.

Идеята за плочата била на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той се свързал с кмета на община Смядово Иванка Петрова и обсъдили възможностите. Така от общинския бюджет били отделени 3000 лв. за ремонт на стените на къщата и за паметната плоча.

В словото си пред присъстващите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза, че д-р Желев "имаше нелека съдба, прояви куража на инакомислещите, когато други мълчаха, пое отговорност за страната, когато всички спореха и се надяваха, понесе упреците на опонентите и предателствата на своите. Епохата натовари плитиците на прехода с бремето на много грешки - и техни, и чужди. Огромните надежди се сбълскаха със суровата действителност. Идеалистите бяха изместени от циниците, но президентът Желев остана безсребреник, когато други осребряваха куража на инакомислещите и надеждите на всички българи, остана демократ, когато всички други се сочеха с пръст, остана народен човек, когато мнозина се срамуваха и клеймяха думата "народен", посочи още Радев.

На 30 януари 2015 г. д-р Желев почина внезапно на 79-годишна възраст. Той бе държавен глава на Република България в периода от 1990 г. до 1997 г. и като виден философ, учен, демократ, дисидент, политик и държавник, остави непреходна диря в най-новата българска история.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3308 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иван

2018.03.15 | 18:31

3
Плевнелиев е първата жена-президент!
123

2018.03.15 | 18:31

2
Пешо конят не е ли при любовника си от Франция?
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ сесесре !!!!!!!!!

2018.03.15 | 18:31

1
САМО РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ БЕШЕ ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ДРУГИТЕ СА ПРОДАЖНИ ПЕДАЛИ рубладжий

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини