Росен Чобанов е българската кандидатура за член на УС на Международната банка за икономическо сътруд

  • 07 ноември 2017 13:12

  • 1354
  • 0
Росен Чобанов е българската кандидатура за член на УС на Международната банка за икономическо сътруд
© Novini.bg

Правителството одобри кандидатурата на Росен Чобанов за член на Управителния съвет (УС) на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС) за нов петгодишен мандат, съобщиха от правителствената пресслужба.

В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово - икономическите интереси на страната ни.

Росен Чобанов е висококвалифициран специалист с богат опит в банковата сфера, както и в гражданското, административното и финансовото право. Завършил е юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Международната банка за икономическо сътрудничество е в процес на трансформация за превръщането й в модерна международна банка за развитие. Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на икономиките на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В стратегията й за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и в банковия сектор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини