Екатерина Захариева запозна посланиците на страните от ЕС с приоритетите на председателството ни (сн

  • 03 ноември 2017 19:58

  • 1684
  • 0
Екатерина Захариева запозна посланиците на страните от ЕС с приоритетите на председателството ни (сн
© МВнР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на запозна посланиците на държавите членки на Европейския съюз /ЕС/ в България с приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, но и със стратегически позиции на страната ни по глобални въпроси като бъдещето на Европа. Това стана на работна среща в Министерството на външните работи, съобщи пресцентърът на МВнР.

Както добре знаете, европейската перспектива за страните от Западните Балкани е наш основен приоритет, е посочила министър Захариева. Тя е добавила, че за това говори и залегналата в нашата програма среща на върха между държавните лидери от ЕС и на шестте страни от Западните Балкани, желаещи да станат пълноправни членове на съюза. Това е първият форум от подобно естество от срещата в Солун през 2003 г.

В неформален тон министър Захариева и посланиците са обсъдили също вижданията на България за предстоящия дебат по многогодишната финансова рамка на ЕС, кохезионната политика, очакванията на София за Механизма за сътрудничество и проверка, както и предложения на европейски функционери кохезионните фондове занапред да зависят от реформи в съдебната система.

В срещата са участвали също посланиците на Норвегия и Швейцария, както и представителят на Европейската комисия в България, информират от МВнР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини