Екатерина Захариева откри българско консулство в Тараклия

  • 31 октомври 2017 15:07

  • 1375
  • 0
Екатерина Захариева откри българско консулство в Тараклия
© Министерството на външните работи

Вицепремиерите на България и Молдова Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Андрей Галбур откриха българско консулство в град Тараклия.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

“Вие ще имате връзка с родината 24 часа, 7 дни в седмицата”, заяви вицепремиерът Захариева пред стотици наши сънародници от района, събрали се пред сградата на мисията, над която вече се веят знамето на България и на Европейския съюз.

Първият работен ден на консулството е утре.

Консулският окръг обхваща територията на районите Тараклия, Кахул, Кантемир, Бесарбяска и Гагаузия.

Първоначално съставът на консулството ще бъде от един дипломат (консул) и един технически служител. Мисията е оборудвана с най-модерната техника за снемане на биометрични данни по стандарти на Шенген.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заяви, че се гордее, че първият български университет зад граница е в Тараклия. Тя обеща страната ни да помага на сънародниците ни в Молдова не само с предоставяне на стипендии за обучение във висши училища, но и като финансира различни проекти за подобряване на инфраструктурата в рамките на помощта за развитие.

До момента в Тараклийския район България е вложила близо 380 000 евро в такива проекти.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини